Crema de ciocolată pe care o găsim în comerț reprezintă o plăcere vinovată pentru mulți dintre noi, indiferent că suntem copii sau adulți. Este important, însă, să fim conștienți de ce ingrediente se află în acest tip de produs, cât zahăr conține, cât ne poate îngrășa și ce probleme de sănătate ar putea să ne provoace, pe termen lung.

Crema de ciocolată din comerț este, cu siguranță, extrem de plăcută la gust și unii dintre noi chiar am dezvoltat o dependență pentru acest tip de desert. Totuși, este bine să știm că, odată consumată în exces, poate declanșa efecte nocive atât asupra sănătății, cât și asupra siluetei”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ce conține crema de ciocolată și câte calorii are

Crema de ciocolată cu lapte pe care o cumpărăm de pe rafturile supermarketurilor conține, în general, zahăr, ulei de palmier modificat, alune de pădure, cacao, lapte praf degresat, zer praf, lecitină și vanilină, informează cisd.ro.

Vorbim de 70% grăsimi saturate și zahăr. Astfel, doar două linguri de cremă de ciocolată au aproximativ 200 de calorii. În plus, trebuie să știm că uleiul de palmier modificat reprezintă una dintre cele mai nocive grăsimi pe care le-am putea consuma.

Despre efectele zahărului pe termen lung asupra sănătății și siluetei știm deja cu toții că nu sunt deloc bune. O porție de 2 linguri de cremă de ciocolată conține 21 de grame de zahăr rafinat, echivalentul a 5 lingurițe de zahăr.

Mai periculoasă când o consumăm pe pâine sau clătite

Majoritatea oamenilor aleg să consume crema de ciocolată întinsă pe pâine sau în combinație cu clătite. Atunci când zahărul din carbohidrații rafinați întâlnesc zahărul din crema de ciocolată, se produce un boom caloric cu efecte extrem de nocive asupra sănătății.

Atenție mai ales dacă faceți astfel de combinații la micul dejun! Consumul ridicat de zahăr la prima oră dimineața va crește nivelul de zahăr din sânge. Acesta va scădea vertiginos pe parcursul zilei, ceea ce duce la o slabă putere de concentrare și o stare generală proastă.

În plus, consumul de prea mult zahăr aduce după sine un aport caloric foarte ridicat. Asta duce la creșterea în greutate. Excesul de greutate crește riscul apariției unor probleme grave de sănătate, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și diabetul de tip 2.

Distribuie articolul: