Declarațiile pediatrului Mihai Stratulat, care a afirmat că două spitale municipale ar urmări interese proprii, punând copiilor diagnoze greșite pentru a primi mai mulți bani de la CNAM, nu s-au adeverit. Cel puțin, asta susține Ministerul Sănătății, în urma unei analize realizate de o Comisie instituită în acest sens, notează Agora.md.

„Nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor. Concluziile Comisiei confirmă administrarea corectă a terapiei antibacteriene la copii internați. Antibioticele au fost și sunt administrate în conformitate cu protocoalele clinice naționale și Ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății”, se arată într-un comunicat.

Totodată, membrii Comisiei l-au acuzat pe Mihai Stratulat că ar fi deviat de la prevederile Codului de etică și deontologie medicală atunci când a scris postarea pe Facebook. „În cazul anumitor neconformități în practica medicală, dubii, informații bazate pe dovezi sau presupuse ilegalități de acordare a asistenței medicale, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită raportarea directă în adresa sa sau informarea altor autorități competente”, se mai precizează în răspunsul Ministerului.

După postarea pediatrului, care a strârnit un val de reacții în spațiul public, Spitalul Clinic Municipal de Copii Nr. 1 a declarat că doctorul „utilizează mijloace ieftine pentru a se promova”, iar Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 a spus atunci că afirmațiile lui Mihai Stratulat au „o tentă de marketing neloial, urmărind reducerea încrederii pacienţilor în sistemul medical de stat, în favoarea celui privat”.

Sursa: Agora.md

Vezi și: După ce instituțiile acuzate au reacționat, Mihai Stratulat vine cu un nou mesaj: „Pacienții îmi povestesc cum sunt denigrat de către administrația de la ambele spitale”