Mama unui băiețel de șapte ani, care a fost grav rănit după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Ea a relatat într-un podcast cum s-a produs incidentul și cum autoritățile locale nu au luat măsuri pentru a preveni astfel de tragedii. Femeia a remarcat faptul că nu este prima dată când o astfel de poartă cade peste un copil.

În cadrul proiectului „Femeile nu tac”, mama băiatului a relatat că incidentul a avut loc pe 30 martie, în satul Grigorăuca, raionul Sângerei. Conform relatării sale, acesta nu este primul incident de acest gen în localitate. Femeia a menționat că acum un an și jumătate, o altă poartă a căzut peste un alt băiat, care era mai în vârstă. Ea a adăugat că, deși personalul a intervenit pentru a-l ajuta pe copil, mama acestuia nu a alertat autoritățile medicale sau poliția, scrie Știri.md.

„Eu împreună cu o mamă și cu copiii noștri am plecat într-o seară la grădiniță să ducem niște rochițe pentru „Ziua Pământului”, iar după, copiii au spus să mergem pe stadion că afară e cald, nu bate vântul, iar vremea era frumoasă. Eu, fiind eliberată din spital cu o săptămână înainte, m-am așezat pe bancă cu cealaltă mamă și ne uitam după copii care și ce fac. Costică împreună cu băiatul celeilalte mame jucau fotbal și s-au dus la poarta mică, iar noi nu știam că poarta nu era fixată. Totul s-a întâmplat într-o secundă, iar celălalt băiat, care are un defect de vorbire, a venit și a spus: Chemați ambulanța că peste Costică a căzut poarta”, povestește femeia.

Mama băiatului a spus că, după ce a sunat la Serviciul unic 112, l-a luat pe băiat în brațe și a ieșit în stradă pentru că, zice ea, ambulanța ajunge foarte greu în localitate. Datorită oamenilor cu suflet mare, ea împreună cu copilul său au ajuns la spitalul din Sângerei în doar câteva minute.

„După ce am sunat la 112 și știind cât de greu vine ambulanța, eu am luat copilul în brațe și am ieșit printre mașini pentru că locul unde se află terenul de fotbal este la zece metri de drumul central. Celălalt băiat mi-a spus că poarta i-a căzut după capul lui Costică, iar eu i-am fixat capul de pieptul meu. Eu îi mulțumesc foarte mult unei doamne care s-a oprit și m-a dus la spital, iar datorită ei, copilul meu a fost internat în reanimarea Sângerei. Medicii de la Sângerei mi-au spus că starea copilului este foarte gravă și trebuie transportat de urgență la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău”, explică mama băiatului.

Deși medicii afirmă că starea băiatului este mai bună, există în continuare mai multe riscuri, iar speranța ei este în medici și în Dumnezeu.

„Deși medicii spun că starea lui este mai bună, eu în continuare văd aceleași strigăte de durere. El îmi spune că are dureri foarte mari și îmi spune că o să moară. Medicii nu pot să îl opereze pentru că, spun ei, dacă îl vor opera, un fel de lichid i se va scurge în creier, iar acest lucru poate fi fatal și doctorii nu vor să riște. El poate să rămână cu sechele pe viață, cu grad de invaliditate”, mărturisește mama băiatului.

Femeia spune că terenul aparține Primăriei din Grigorăuca și, deși localnicii cunosc despre tragedia care s-a întâmplat acolo, copiii continuă să se joace chiar lângă poarta care l-a strivit pe Constantin.

„La o zi după ce s-a întâmplat cu Costel, eu am văzut mai mulți copii care se jucau pe lângă acele porți mari de metal. Ele nu pot să strivească doar un copil, dar și un matur. Au fost mai mulți părinți care i-au spus primarului să fixeze acele porți, însă nimeni nu a făcut nimic. Abia după ce au venit jurnaliștii și au filmat terenul și au povestit despre ce s-a întâmplat, poarta a fost luată și aruncată după Primărie, iar cealaltă poartă este betonată. Eu vreau dreptate pentru copilul meu și sper că se va face bine”, adaugă ea.

Amintim că un copil în vârstă de doar șapte ani a fost grav rănit după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, pe data de 1 aprilie.

Pe 9 aprilie, medicii de la Institutul Mamei și Copilului au comunicat că starea băiatului s-a îmbunătățit, iar el a fost transferat din secția de terapie intensivă în secția de neurochirurgie pentru a începe procesul de reabilitare.

Distribuie articolul: