Biblioteca Națională a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, cu suportul Conferinței Bibliotecilor Naționale Europene (CENL), organizează în perioada 9-10 octombrie 2023, Conferința internațională „Reziliența socială și rețelele profesionale puternice ca precondiții pentru pace”.

Obiectivul de bază al evenimentului este transferul de expertiză și cunoștințe ale bibliotecarilor din spațiul european (Ucraina, Letonia, Lituania, România, Republica Moldova) în materie de reziliență socială pe timp de criză. Activitățile realizate pe parcursul desfășurării conferinței, în parteneriat cu persoanele și instituțiile abilitate, vor contribui la dezvoltarea și consolidarea capacității bibliotecarilor privind reziliența față de provocările societății moderne, a responsabilității și a transparenței în beneficiul cetățenilor.

La eveniment participă reprezentanți din Biblioteca Națională „V.I. Vernadskyi” a Ucrainei, Biblioteca Națională „Martynas Mazvydas” a Republicii Lituania, Biblioteca Națională a Republicii Letonia, Biblioteca Națională a României, biblioteci publice județene din România (Brăila, Sibiu), bibliotecari din sistemul național de biblioteci, precum și partenerii comunit[ții bibliotecare din Republica Moldova: Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Agenția de Guvernare Electronică, Centrul de Drept al Femeilor, Fundația ,,Amici dei Bambini Moldova” ș.a.

Evenimentul se va desfășura în format mixt, cu transmisiune în direct pe canalul oficial de YouTube al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Invitații participanți în format fizic sunt așteptați la 9-10 octombrie 2023, cu începere la ora 10.00, în blocul central, et. 2, Sala de lectură nr. 1 (str. 31 August 1989, nr. 78 A).