Moldovenii care trec de pe un mal de Nistru pe altul cu ajutorul unui debarcader pentru a ajunge în satul Molovata, au fost surprinși vineri, 13 septembrie, cu un concert de muzică clasică. Patru tineri au cântat melodii din Bach și Mozart, dar și din repertoriile lui Michael Jackson sau Sting.

Recitalul a fost susținut de Moldovan National Youth Orchestra, care astfel a anunțat lansarea unui turneu muzical, finanțat de Uniunea Europeană, care va apropia cele două maluri ale Nistrului.

În cadrul proiectului Music Connecting People, timp de 10 luni vor fi organizate 10 concerte, dintre care 9 se vor desfășura pe malul stâng al Nistrului. În acest turneu sunt implicați 100 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, din UE, SUA, Ucraina și Rusia.

„Muzica este cea mai bună cale de a apropia oamenii și cel mai bun instrument pentru a facilita comunicarea. Ne bucurăm că 9 din 10 concerte vor avea loc în stânga Nistrului”, spune directorul Moldovan National Youth Orchestra, Andriano Marian.

Proiectul Music Connecting People începe vineri, 13 septembrie cu un concert în aer liber la pensiunea Casa Karaman din satul Ternovka, situat în stânga Nistrului, în apropiere de Tiraspol.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Sursa: AGORA 

Distribuie articolul: