Mai multe bubuituri au fost auzite în această dimineață în mai multe orașe din Republica Moldova, printre care și Chișinău. Tot mai mulți oameni din Republica Moldova, mai ales din localitățile Bălți, Ocnița, Edineț, Orhei, dar și din Chișinău au postat mesaje pe rețelele sociale în care au spus că au auzit mai multe bubuituri asemănătoare exploziilor.

Opinie Ion Sturza: „Rusia nu se va opri

Fostul premier Ion Sturza spune că liderul de la Kremlin nu se va opri. El declară că regiunea Transnistria ar putea fi în pericol: „Rușii nu se vor opri în Ucraina sau vor încerca, cel puțin, să unească regiunile de sud. Este vorba despre acea Novorossia pe care Surkov a desenat-o și nu este ceva imaginar, ci înseamnă regiunile Harkov, Lugansk până la Odessa și mai este doar un pas până în Transnistria.

„Avem motive să ne îngrijorăm, dacă suntem cetățeni responsabili ai lumii civilizate. Acum suntem într-un nou război rece, doar că de partea cealaltă a baricadei este un om irațional, pentru că Putin demult nu mai este un partener rațional“, a declarat Ion Sturza, la Jurnal TV.

Cetățenia rusă, o tactică militară – scrie evz.ro

Rusia a accelerat procesul de acordare a cetățeniei ruse oamenilor din regiunea separatistă transnistreană, scrie evz.ro. Moscova a anunțat că a sporit numărul de angajați din punctul consular mobil deschis la Tiraspol care funcționează fără acordul autorităților moldovenești.

Jurnaliștii spun că oficialii din Republica Moldova trebuie să intre în alertă, deoarece Rusia a avut același mod ce operare în regiunile separatiste din Georgia și Ucraina. Odată cu creșterea numărului de cetățeni ruși în astfel de enclave separatiste, Rusia va putea avea motive legate de protejarea propriilor cetățeni.

Putin reface Imperul Rus – este de părere expertul militar Ion Leahu

Întrucât legea internă prevede că armata rusă poate interveni și peste hotare pentru a asigura protecția propriilor cetățeni: „Putin reface Imperiul Rus, iar regiunea transnistreană va fi folosită pentru a provoca situații conflictuante”, spune expertul militar Ion Leahu.

Sursa: evz.ro

Distribuie articolul: