Rebranding la costume, personaje noi, o piesă proprie, povești în săli de spectacole prin toată țara, dar și muuuulte evenimente cu sute și mii de copii în diverse locații și cu diferite ocazii. Vorbim despre Trupa de Animație Clounella care a lansat în ultimii ani o nouă tendință în materie de spectacole pentru copii și continuă să-i uimească pe pici și să-i fidelizeze prin apariții tot mai colorate. Elena Grădinaru, fondatoarea proiectului, ne-a povestit despre planurile Planetei Clounella pentru acest an.

De la 10 realizări am ajuns la 23

„2018 a fost pentru toată echipa noastră un an foarte bun, al noutăților, al succeselor numărate și un an în care am muncit enorm la asta! Am început cu rebrandingul la costume și din aprilie 2018 Clounella poartă fustiță, iar pe Planeta noastră au apărut personaje noi – Colorella și Năsturell. Pentru al doilea an consecutiv am fost invitați la București la festivalul familiei „Zurlandia” organizat de Gașca Zurli. Anul acesta repetăm experiența timp de 2 zile. Evenimentul grandios de la Palatul Republicii, la împlinirea celor 5 ani de Clounella a adunat sute de copii pentru 4 ore de distracție care au reușit să fredoneze cu noi prima piesă a trupei”, ne-a povestit entuziasmată Elena.

Părinții și copiii trebuie să se distreze împreună

„În 2018 am testat un eveniment care nouă ne-a plăcut la nebunie – „Planeta Clounella Party”, părinți și copii care vin să se distreze împreună! Fără scaune, dar cu echipe diferite, activități pe grupuri, cu scor, cu medalii, cu bucurie și joacă! Am primit așa feedback bun de la acest eveniment, încât ne-am gândit să-l repetăm. Același principiu îl urmărim și la spectacolele noastre „Aventurile celor Trei Purceluși”, spre exemplu. Am reușit să captăm copiii, să transmitem mesajul prieteniei, să-i facem pe copii și părinți să trăiască povestea împreună cu noi. Să vezi cum ei ajută purcelușii să se ascundă, cum strigă atunci când apare lupul, cum îl păcălesc pe lup…. și copiii sunt sinceri! Ei nu pot mima fericirea, bucuria, emoțiile. Pentru noi e cea mai mare răsplată”, declară fondatoarea Clounella.

Noi facem spectacole animate!

„Este vorba de interacțiune, de joacă, de muzică, dans… Noi încurajăm copiii să se ridice de pe scaune, să danseze, să strige… așa ei pot mai ușor să povestească  ceea ce au văzut, să țină minte unele detalii, să le reproducă în joc ulterior. Avem grijă de mesajul pe care îl transmitem, iar acest argument este unul forte în fața părinților! Nu moare nimeni, nu suferă nimeni în poveștile noastre, să nu rămână nimeni supărat. Părinții așa și ne scriu: „Abia aștept să văd Cenușăreasa în adaptarea voastră”, iar noi avem mereu o nouă provocare. Finalul nostru în Povestea cu „Rapunzel”, spre exemplu, este despre faptul că Vrăjitoarea cea rea este invitată la Castel să devină Bucătar-Șef. Apropo, Rapunzel îl jucăm pe 11 Mai la ora 11:00 la Odeon”, ne-a mai spus plină de energie Clounella.

Clounella își face pașaport!

Pentru 2019 avem câteva evenimente pe care le preconizăm.  Cu privire la teatru avem deja două premiere: „Rapunzel” și „Alba ca Zăpada”, în rând stau „Capra cu Trei iezi”, „Cenușăreasa” și alte povești, care la fel vor fi spectacole de animație. Apropo, vom fi bucuroși părinții să ne spună care sunt poveștile preferate ale copiilor lor și care ar dori să le vadă puse în spectacolele noastre. În mare secret vă spunem că avem deja pașaport și că vrem anul acesta să ajungem peste hotarele țării, în diasporă.

Noi avem spectatori pe care îi știm pe nume, copiii ne recunosc și fără machiaj, aleargă la noi să ne îmbrățișeze, vin cu flori. Dar indicatorul suprem – vin repetat la toate spectacolele, pentru că le-au văzut pe toate și la altele nu vor să meargă! Cuvintele sunt de prisos în acest caz! Prezența lor e cel mai important indicator”, ne asigură trupa de animație.

Copilul ține minte mai degrabă când ați râs și ați plâns împreună

„Eu sunt bucuroasă că pot fi în ambele tabere, eu știu ce înseamnă să fii copil (pentru că asta ne este meseria), dar avantajul cel mai mare este că știu ce înseamnă să fii și părinte. Părinți, vom fi bucuroși să vă cunoaștem și să vă întâlnim la spectacolele noastre. Vom fi bucuroși să ne susțineți, să ne susțineți prin a veni la spectacol, a cumpăra bilet și a duce sfoara mai departe! E demonstrat: copiii vor ține minte mai degrabă timpul pe care l-ați petrecut împreună, când v-ați îmbrățișat, cum ați râs, cum ați plâns de bucurie, cum i-ați spus „Pur și simplu TE IUBESC” și nu neapărat jucăriile sofisticate, hainele scumpe și alte lucruri materiale care se uită repede. Petreceți timpul CALITATIV cu copiii voștri!”, ne îndeamnă Elena Grădinaru.