Pentru a face clătite din piure nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, le faci extrem de rapid și le poți mânca chiar și a doua zi, pentru că sunt minunate și reci.

Ingrediente:

  • 4-5 linguri piure de cartofi
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de piper
  • sare, dacă mai este cazul
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă piureul, uleiul și se omogenizează.

Se diluează cu laptele rece, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, un praf de piper și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Se omogenizează bine compoziția, se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se prepară clătitele în tigaia antiaderentă, unsă cu puțin ulei.

Chiar dacă sunt clătite sărate, se va adăuga în compoziție și puțin zahăr, acesta având rolul de a intensifica culoarea clătitelor și de a le da luciu.

Se servesc tartinate cu orice fel de cremă de brânză sau simple, cu legume proaspete și brânzeturi.


8 reguli simple pentru a face niște clătite subțiri și crocante:

Dacă vrei să savurezi niște clătite subțiri și crocante, trebuie să ții cont de următoarele sfaturi:

  1. Lichidul din care vom face aluatul trebuie să fie fierbinte pentru a îmbunătăți adezivitatea făinii.
  2. Ca să obținem clătite frumoase și gustoase, trebuie să lăsăm făina cernută să stea puțin.
  3. Sarea și zahărul trebuie adăugate conform rețetei; dacă punem prea mult zahăr, aluatul se va întări.
  4. Dacă vom dizolva făina în apă sărată, nu se vor forma goluri de aer în aluat.
  5. În tigaia în care vom prăji clătitele, presărăm sare, apoi o ștergem cu un șervețel, după care adăugăm ulei și aluat.
  6. Dacă aluatul se rupe când întoarcem clătita, trebuie să adăugăm puțină făină și un ou.
  7. Pentru a reîncălzi clătitele, le acoperim cu o folie și le punem în cuptorul preîncălzit la 140 de grade, pe nivelul superior, timp de 10-15 minute.
  8. Nu reușim întotdeauna să mâncăm toate clătitele la o masă. A doua zi nu mai arată la fel de proaspete și gustoase. Pentru a le reda prospețimea, trebuie să le presărăm cu zahăr, să le împăturim și să le așezăm într-o tavă unsă cu unt, după care le punem în cuptor pentru 4-5 minute. La final, obținem clătite delicioase, crocante și caramelizate!

Poftă bună!

Distribuie articolul: