Puțini sunt cei care nu sunt fani ai clătitelor tradiționale, fie că le consumăm în calitate de desert sau ca fel principal. Totuși clătitele coreene, numite jijimi, merită o șansă. Odată gustate, veți mai cere o porție!

Ingrediente:

Aluat

  • 200 g făină
  • 300 ml apă
  • 3 ouă
  • 2 legături ceapă verde
  • 50 g seminţe susan
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare, după gust
  • piper, după gust
 Pentru sos
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri oţet sau zeamă de lime
  • seminţe de susan
  • ½ linguriţă zahăr

Preparare:

Într-un bol mare, cerni făina cu sare, apoi spargi ouăle şi amesteci cu telul. Torni treptat apa şi amesteci în continuare până obţii o compoziţie de clătite, cu o textură mai groasă. Cureţi, speli şi tai în bucăţi de 1-2 cm firele de ceapă verde, cu tot cu frunze. Încingi uleiul într-o tigaie şi le căleşti câteva minute, la foc potrivit. Presari seminţele de susan şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Torni compoziţia de clătite peste ceapa verde din tigaie. Prăjeşti pe ambele părţi câteva minute, până se rumeneşte.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Serveşti clătita porţionată cu sos.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Tăieței sticloși cu pui, creveți și legume, în stil asiatic. Sunt la fel de gustoși ca la restaurant sau poate chiar mai buni! (Video)