Pe rețelele sociale circulă sute de citate motivaționale, care mai de care mai interesante. Fie că au fost spuse de Einstein, Gandhi, Martin Luther King sau Beyonce, este greu să nu fii impresionată și să nu le dai crezare. Și dacă tot suntem aici, verifică întotdeauna sursa; majoritatea vorbelor celebre nu aparțin personalităților, ci unor autori anonimi.

Multe dintre aceste citate motivaționale pot fi toxice, atunci când sunt luate ad litteram. Te pot determina să ai așteptări nerealiste de la viață, de la partener sau de la cei din jurul tău. Așadar, ar fi mai bine să le eviți și să nu le transformi în motto-urile tale.

Iată câteva citate motivaționale toxice, pe care nu trebuie să le iei în serios!

Dacă vrei să nu fii dezamăgit, trebuie să nu ai așteptări!

Există multe variațiuni pe această idee: „zero așteptări, zero dezamăgiri”, „zero așteptări, zero suferință”. Chiar dacă pare un sfat bun, a nu avea niciodată așteptări nu este chiar cel mai sănătos lucru. Deși pare că o persoană fără așteptări este extrem de relaxată și de împăcată cu tot ce se întâmplă în jur, realitatea este diferită.

A nu avea așteptări presupune a acceptă tot felul de comportamente, a nu avea limite clare și a nu ști cu exactitate ce îți dorești. Trebuie să știi că este perfect normal să ai așteptări în ceea ce privește modul în care ești tratată, fie că este vorba despre relația de cuplu sau de o prietenie. Este firesc să te aștepți să fii respectată, susținută, iubita. Este normal să nu vrei să fii mințită, tratată cu indiferență sau cu agresivitate.

Așadar, lipsa totală a așteptărilor nu te va apară de suferință. Din contra, așteptările minime te vor ajută să comunici cu cei din jur și să stabilești relații sănătoase, pe termen lung.

Ai grijă cu cine îți faci amintiri. Le vei ține minte toată viață!

Da, amintirile rămân alături de tine foarte mult timp, dacă nu chiar până la final. Cu toate acestea, nimic în viață această nu este garantat, astfel că nu vei putea ști cu exactitate cine este „demn” de amintirile tale prețioase. De aceea, nu trebuie să te stresezi prea tare din acest punct de vedere.

Trăiește momentul prezent alături de oamenii care se află momentan în viață ta, fără să te întrebi cu suspiciune dacă aceștia vor rămâne pentru totdeauna. Chiar dacă anumite persoane vor pleca, la un moment dat, amintirile frumoase vor rămâne frumoase și îți vor trezi imagini plăcute dintr-o perioada superbă a vieții tale.

Dacă visurile tale nu te sperie, înseamnă că sunt prea mici!

Când ai un vis, sentimentul principal pe care ar fi bine să îl simți este entuziasmul, urmat de nerăbdare, pasiune și determinare. Frica dusă la extrem nu este un semn că ambiția ta este suficient de bună. De fapt, cine decide dacă visul tău este „suficient”?

Teama poate face parte din ecuație doar atunci când teîmpinge să faci pași către visul tău, chiar și atunci când mintea încearcă să te convingă că este prea greu sau chiar imposibil. Astfel, sentimentul de teamă poate fi constructiv, însă o frică exagerată nu este niciodată un lucru pe care trebuie să îl cauți.

Sursa

Distribuie articolul: