Cireșele conțin atâtea vitamine și nutrienți încât sunt pe dreptate numite izvoare de sănătate. Consumul lor, zilnic, în sezon, vă vor aduce numeroase beneficii atât pe interior, cât și pe exterior. Iată ce proprietăți au fructele, potrivit csid.ro.

Cireşe – proprietăţi şi beneficii

Studiile avansate privind importanţa nutritivă a consumului de cireşe au relevat că pe termen lung aceste fructe au efect anticancerigen graţie conţinutului crescut de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora.

Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilorreglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet.

Consumul de cireşe este asociat şi cu reducerea riscului de gută, datorită antioxidanţilor conţinuţi. Totodată, cireşele pot ameliora febra musculară de după efortul fizic intens.

De asemenea, poate avea efecte miraculoase şi asupra creierului, prevenind instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.

Antioxidanţii, mineralele, acidul elagic, vitamina C, vitamina A, bioflavonoidele, melatonina şi antiocianele fac din aceste fructe adevărate izvoare de sănătate.

Melatonina este un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate şi migrene. Deci, dacă vrei să adormi mai repede este suficient să mănânci câteva cireşe.

În plus, mineralele precum potasiul, fierul, cuprul, zincul, cuprul şi manganul ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente-cheie pentru un transport eficient al substanţelor nutritive către organele vitale.

Vitamina A din compoziţia cireşelor este excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten, nutrient necesar pentru un sistem imunitar puternic şi o piele strălucitoare. Cireşele conţin până la de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpşunele sau afinele.

Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în curele de slăbire, deoarece au puţine calorii (63 de calorii la 100 de grame), previn deshidratarea, conferă senzaţia de saţietate, graţie fibrelor solubile din compoziţie, şi scad nivelul de colesterol „rău” din sânge.

Așa că nu ezitați, cât mai sunt cireșe, să le adăugați în dieta voastră. Cu siguranță veți descoperi cât de minunate sunt pentru organism și pentru starea generală de bine. Nu credem că trebuie să vă convingem, sunt mega delicioase! Nu-i așa?

Sursa: csid.ro

Foto: Pexels.com