Multe femei cred că formele geometrice le îngrașă, altele se tem să le poarte din cauza faptului că nu le vor asorta corect, iar partea mică a celor care totuși se aventurează – o fac cu multe rezerve. Designerul Olga Parubina încurajează foarte mult femeilă să îndrăznească și vine cu câteva idei interesante despre cum putem purta formele geometrice pe haine.

  • Poartă-le în combinație cu haine de un singur ton

„Printurile geometrice nu cer mult, doar să nu le asortezi cu alte printuri, mai ales dacă e un print complex. Cel mai bine, ca să nu dai niciodată greș, e să alegi fie una dintre culorile din print, fie una neutră (negru, alb sau bej) și să asortezi cu o astfel de piesă. Crede-mă, vor ieși ambele în evidență, iar tu nu vei avea „exces” de linii sau culori”, spune designerul.

  • Formele geometrice ascund imperfecțiunile

„Atenția în ținuta pe care o purtați va cădea anume pe print, și nu pe imperfecțiuni, dacă credeți că ele sunt. În acest caz trebuie să alegem cu mare grijă croiala rochiei sau a ținutei și desigur să avem grijă ca întregul asamblu să rezoneze perfect”, a mai adăugat designerul ținutelor Parubina.

  • Cel vertical te va „înălța” 

„Printul geometric vertical o să te facă mai înaltă și chiar îl recomand fetelor mai josuțe. Este genul de haină care nu se va demoda după un sezon, iar accesorizat corect, va conferi ținutei o notă aristocratică, scumpă. Nu ezita să-l asortezi cu dantela pentru evenimente de seară, care cer și mai multă eleganță”, mai spune Olga Parubina.

Foto: Parubina