Fabien Florac sau  Patrick (nume fictiv), în vârstă de 45 de ani, a fost unul dintre primii oameni care au fost vaccinaţi împotriva variolei maimuței la faţa locului, după ce sâmbătă a renunţat la ser din cauza cozilor lungi dintr-un centru de vaccinare.

„Nu este o idee bună să aştepţi să ţi se administreze vaccinul împotriva variolei maimuței. Infecţiile apar foarte repede, chiar dacă nu te comporţi într-un mod cu risc ridicat”, a spus el.

Potrivit acestuia, „în comunitatea gay, există o realitate a întâlnirilor uşoare”. Deşi boala nu provoacă „o anxietate enormă” în rândul homosexualilor, „toată lumea a decis să meargă să se vaccineze deodată”, explică el, conform AFP

Trei dintre prietenii săi sunt în prezent infectaţi, iar un altul a fost spitalizat timp de 10 zile. Farmacia a rezervat 130 de locuri pentru săptămâna aceasta, care au fost ocupate rapid, şi se pregăteşte să facă 200 de vaccinări săptămâna viitoare.

„Astăzi nu ducem lipsă de doze, dar ideea este de a corela numărul de doze furnizate cu cele administrate de vaccin pentru variola maimuței”, insistă Fabien Florack. Vaccinul poate fi păstrat la -80°C şi doar 14 zile după decongelare.

Distribuie articolul: