Numărul profesorilor și elevilor testați pozitiv cu COVID-19 cresc conform evoluției înregistrate de pandemie în toată țara. Ministrul Educației, Igor Șarov a prezentat ultimele date actualizate privind situația epidemiologică în școli și grădinițe, mai multe detalii vezi în cele ce urmează.

În acest moment, 284 de elevi sunt confirmați cu COVID-19, precum și patru copii care frecventează grădinițele. Din numărul total de institutii de învățământ general publice și private, astăzi, activează 1.240, iar 19 funcționează la distanță din cauza carantinei.

La fel, până în acest moment, 284 de elevi au fost confirmați pozitiv cu noul virus, iar peste 7.000 de elevi se află în autoizolare. Tot potrivit Ministerului Educației, 373 de cadre didactice și 72 angajați din personalul auxiliar au fost confirmați cu COVID-19.

În ceea ce privește grădinițele, astăzi, activează aproximativ 1.000 de instituții, iar alte șase grădinițe au fost închise în carantină. Mai mult, patru copii au fost confirmați pozitiv, iar 453 se află în autoizolare. Totodată, 67 de cadre didactice au fost testate pozitiv, iar în autoizolare se află 107.

Amintim că recent, autoritățile au decis să nu recurgă deocamdată la sistarea activității instituțiilor de învățământ. Totuși, elevii mai mari de 10 ani, sunt obligați să poarte în permanență masca, inclusiv în timpul lecțiilor. La fel, s-a decis ca în grădinițe să fie redeschise grupele pentru copiii de vârsta 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic. Potrivit medicilor, riscul de îmbolnăvire este mai mic la copii

Sursa: AGORA