Designerul mereu spunea că femeia este o prințesă. Christian Dior a fost creatorul care a ajutat Parisul după război să devină din nou capitala modei. 

În anul 1942 Dior a deschis propria prafumerie, care mai apoi s-a dezvoltat în compania Christian Dior Perfume.

„Este suficient să deschizi sticluța ca toate rochiile mele să apară și fiecare femeie pe care eu o îmbrac să lase în urma ei o paletă întreagă de dorințe. Parfumul este completare obligatorie pentru personalitatea unei femei, este ultima piesă dintr-un puzzle pentru o rochie, este trandafirul cu care Lancre și-a semnat tablourile” – spunea Dior.

După război, Dior și-a deschis propria casă de modă. În anul 1947 a lansat prima colecție în care și-a exprimat propria viziune despre feminitate, care lipsea foarte mult în era războiului cu uniformele și „serviciul muncii” pentru femei.

Christian Dior este cunoscut nu doar pentru citatele sale despre modă și eleganță, dar și despre femei. Hai să ni le amintim și să ne inspirăm. 

– O femeie adevărată trebuie să fie capricioasă și răutăcioasă.

– Dacă ai picioarele strâmbe poartă decolteu adânc.

– Abilitatea de a te îmbrăca bine se bazează pe trei principii: simplitatea, gustul bun și obiceiul de-a avea grijă de tine și asta nu e deloc  scump. 

– Eleganța înseamnă să fii îngrijită. Cele mai bune haine, cele mai scumpe bijuterii și cosmetice nu înseamnă nimic dacă nu vă respectați. 

– Secretul frumuseții constă în a fi interesanţi: nicio frumuseţe nu e atractivă dacă nu e şi interesantă.

– Parfumul unei femei spune despre ea mai multe decât proba grafologică.

– Nu poţi avea niciodată prea multă grijă atunci când îţi alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanţi, dar adevărata eleganţă a unei femei se măsoară după ce poartă în picioare.

– Mâncarea este o chestie nedreaptă. Fiecare îmbucătură rămâne cel mult două minute în gură, două ore în stomac, dar trei luni pe şolduri.

Citește și: Istoria Dior printre secole: Cum au reușit să rămâne mereu în atenția și grațiile publicului (Foto)

Distribuie articolul: