Fashion bloggerița Chiara Ferragni, originară din Italia a făcut o postare în care a explicat cum stau lucrurile în una dintre cele mai afectate țări de COVID – 19. Aceasta le-a povestit urmăritorilor ei cum s-a schimbat Italia odată cu răspândirea virusului. Vezi mai jos postarea.

Cifrele din Italia

„Fac această postare ca să explic clar tuturor urmăritorilor străini (70% din 18,7 milioane de urmăritori) de pe această pagină, cum stau lucrurile în Italia la moment. E RĂU. Avem peste 10000 de cazuri, mai mult de 600 de morți și mai mult de 5000 de oameni în spitale, în stare gravă.

Doctorii și surorile medicale fac tot ce le stă în puteri

Spitalele nu sunt dotate și nici pregătite pentru toate aceste cazuri, doctorii și surorile medicale fac tot ce le stă în puteri ca să ajute cât mai multe persoane, dar dacă cazurile de îmbolnăviri nu vor scădea ei vor fi nevoiți să selecteze pacienții pe care să-i trateze, în funcție de cât de mare este probabilitatea de a se trata. Împreună cu Fedez (soțul Chiarei) am inițiat Luni o campanie de strângere de fonduri ca să ajutăm un spital din Milano și am reușit să colectăm 3,6 milioane. Mulți alți oameni au început să colecteze bani pentru alte spitale, dar încă sunt atâtea de făcut!

Soluția: izolarea în masă – „STAȚI ACASĂ”

Statul a decis să IZOLEZE TOȚI ITALIENII în casele lor până la data de 3 aprilie ca să prevină răspândirea virusului care ar putea să facă un colaps în sistemul medical și spitalele din Italia. Toți trăim în carantină acum, la fel cum au făcut câteva orașe din China acum câteva luni. Vă rog, fiți mai conștienți, încercați să înțelegeți că nu este vorba de o simplă răceală este mult mai periculos decât credeți. STAȚI ACASĂ cât mai mult timp posibil, în această perioadă critică. Iar dacă ai posibilitatea, nu înceta să le vorbești altora despre faptul că trebuie să fie prudenți, și dacă dispui de posibilitate – ajută spitalele din Italia”, a scris Chiarra, pe contul ei de Instagram.

Alături de postare Chiara a lăsat și o fotografie în care apare în masca de protecție.

Postarea a strâns mai bine de un milion de aprecieri și aproape 15 mii de comentarii.

Sursa: Instagram

Distribuie articolul: