Sunt zile în care lucrurile îți scapă de sub control, iar evenimentele mai puțin plăcute îți dau peste cap toate planurile. Adevărul este că, chiar și pentru astfel de zile există niște soluții care te vor ajuta să-ți recapeți echilibrul. 

Chiar și atunci când vremea e mohorâtă, ai o discuție în contradictoriu cu cineva drag sau lucrurile nu merg pe roate la birou, stă în puterea ta să ai o zi extraordinară în care să te bucuri de viață și să vezi partea plină a paharului.

Iată ce poți să faci:

1. Caută informații despre ceva ce te interesează 

Dacă nu știi exact care sunt subiectele care te interesează cu adevărat, ia un pix și o bucată de hârtie și scrie tot ceea ce îți pune la treabă curiozitatea și imaginația. Odată ce ai această listă, îți va fi mult mai ușor să știi după ce anume să te uiți.

2. Meditează

Adesea credem că trebuie să obținem un rezultat spectaculos precum victoria Simonei Halep la Wimbledon pentru a atinge o stare de fericire și mulțumire însă adevărul este că aceasta poate fi mult mai ușor de atins. Lucrurile mici făcute zilnic duc către fericire. Printre acestea, și meditația. Este suficient să meditezi chiar și un sfert de oră pe zi pentru a vedea rezultate rapid în timp.

3. Vizionează ceva amuzant 

Râsul este singura terapie care nu îngrașă, nu costă bani și nu are efecte adverse. Indiferent că este vorba de o emisiune TV, un videoclip pe YouTube, o seară de stand-up comedy sau un film care te face să râzi cu poftă, asigură-e că îți închei ziua cu o porție zdravănă de râs. Te va ajuta să te relaxezi.

4. Fă un act aleatoriu de bunătate

Adesea credem că fericirea înseamnă să obținem ceva de la ceilalți. De cele mai multe ori însă fericirea provine din a dărui ceva celorlalți. Și asta pentru că suntem, în esență, femei și bărbați deopotrivă, buni și iubitori

5. Bea o cafea cu o persoană care îți este dragă

Punem accent și acordăm atenție multor lucruri însă împlinirea în viață și momentele de bucurie au o mare legătură cu oamenii de care ne înconjurăm/ Cu cât creăm relații de calitate, bazate pe respect, iubire, înțelegere, cu atât mai bună devin viața noastră. Petrece timp de calitate cu oamenii care îți sunt dragi chiar și la o o cafea sau un brunch.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: