Este Modul Avion un inconvenient necesar sau reprezintă doar un mit aeronautic? Ei bine, încă este necesar să folosești această funcție a telefonului mobil, iar noi îți spunem de ce în rândurile de mai jos!

 

Dacă ai zburat de câteva ori cu avionul, cel mai probabil știi că însoțitorul de zbor îți recomandă, de fiecare dată înainte de decolare și aterizare, să activezi Modul Avion din setările telefonului tău. Acest lucru poate fi inconvenient pentru mulți pasageri, mai ales dacă zborul durează câteva ore, iar semnalul Wi-Fi este întrerupt…

Ce reprezintă această setare?

Modul Avion (sau „modul de zbor‟) este o setare de pe telefonul mobil, care suspendă semnalele și rețeaua Wi-Fi, chiar dacă acesta rămâne deschis și pot fi accesate aplicații descărcate în memoria dispozitivului. Când activezi această funcție, telefonul nu mai primește semnalele radio, cu ajutorul cărora poți primi mesaje text sau apeluri, ori prin intermediul cărora poți accesa diverse pagini web.

Ce spune un pilot despre această funcție?

Această setare este necesară, deoarece atenuează orice intererență cu sistemele sensibile de comunicație și navigație ale avioanelor, informează pilotul Ryan C. pentru „Reader’s Digest‟.

Sistemele pot fi vulnerabile la interferența semnalelor radio, deoarece folosesc aceleași frecvențe precum telefoanele mobile și tabletele: „Problema apare când un receptor radio poate prelua din neatenție o transmisie de pe o frecvență apropiată, o transmisie care poate interfera cu semnalul. Dacă piloții se confruntă cu o aterizare dificilă sau dacă există o urgență reală la bord sau la sol, liniile lor de comunicație cu controlul de la sol trebuie să fie larg deschise și clare, iar aplelul unui telefon mobil poate compromite acest lucru‟, explică publicația.
Așadar, nu este un simplu mit aviatic! Potrivit expertului, mai ales în timpul decolării și aterizării, este necesar ca pasagerii să activeze această setare a telefonului mobil, iar astfel se previne o situație dificilă de comunicare. Totuși, dacă uiți să îți pui telefonul pe Mod Avion, șansele unui dezastru sunt foarte mici, însă consecințele unei erori reale, care ar împiedica transmiterea clară a semnalului, sunt extrem de mari!

Distribuie articolul: