Ai în familie un muzician sau pur și simplu un împătimit de muzică bună și nu știi cu ce desert ai putea să îl surprinzi? Vă prezentăm soluția perfectă: cheesecake-ul cu zmeură și ciocolată, cu un decor deosebit. Vezi mai jos cum se prepară.


Ingrediente pentru blat:

-400 g biscuiți digestivi

-100 g unt

-100 g ciocolată

Ingrediente pentru cremă:

-300 g frișcă

-500 g mascarpone

-100 g zahăr pudră

-1 linguriță extract de vanilie

-300 g zmeură

-100 g zahăr brun

-30 g gelatină

Ingrediente pentru glazură:

-100 g ciocolată

-200 ml frișcă lichidă

-2 linguri ulei

-10 g gelatină

Mod de preparare:

1.Se macină biscuiții la robot. Se adaugă untul și ciocolata topită. Se amestecă bine până se obține o compoziție destul de moale. Se tapetează forma de tort cu hârtie de copt și se pune compoziția de biscuiți în formă. Se nivelează și se dă la frigider până se întărește.

2.Se mixează mascarponele împreună cu zahărul pudră și vanilia.

3.Zmeura și zahărul brun se pun într-un vas, la foc mic și se dă în unul-două clocote, până se topește zahărul se începe să se sfărâme ușor zmeura. Se lasă să se răcească.

4.Se amestecă frișca și mascarponele. Se prepară gelatina conform inficațiilor de pe ambalaj și se lasă să se răcorească. Se amestecă în cremă, apoi se adaugă zmeura. Se amestecă ușor.

5.Peste blatul de biscuiți se pune crema și se nivelează. Se dă la frigider pentru 30 de minute să se întărească puțin.

6.Se topește ciocolata împreună cu frișca și uleiul pe baie de aburi. Se adaugă gelatina dizolvată conform indicațiilor, se omogenizează și se toarnă glazura de ciocolată pe tort. Se dă la frigider peste noapte.

7.Se scoate cu grijă inelul din jurul tortului după ce se trece pe margini cu un cuțit ca să se desprindă mai ușor. Pentru a realiza decorul, se presară cu zahăr pudră (pot fi folosiți și fulgii de cocos), după care se plasează o formă de cheia sol (aceasta poate fi decupată manual din carton), iar restul suprafeței se presară cu cacao.

Poftă mare!