Cheesecake e desertul care paote fi făcut în orice zi, în orice anotimp, indiferent de fructul ales. Delectează-te azi cu un cheesecake cu mascarpone cu portocale. Este o rețetă simplă și ușor de preparat.

De ce ingrediente ai nevoie?

Pentru crusta de alune:
‍1/2 cană (57 g) alune de pădure
2 căni (171 g) firimituri de biscuiți Graham
1/3 cană (67 g) zahăr granulat
1/4 linguriță sare
1/2 cană (113 g) unt nesărat topit

Pentru Cheesecake cu mascarpone cu portocale:
906 g cremă de brânză completă la temperatura camerei
226 g brânză mascarpone la temperatura camerei
1 și 1/4 cană (249 g) zahăr granulat
2 lingurițe extract pur de vanilie
1 și 1/2 linguri (18 g) coajă de portocală rasă fin
5 ouă (la temperatura camerei)
3 gălbenușuri mari la temperatura camerei
1/2 cană (113 ml) suc de portocale proaspăt stors
1/4 cană (57 ml) smântână groasă la temperatura camerei
2 lingurițe de făină universală

Pentru Ganache de ciocolată:
226 g 70% ciocolată neagră tocată fin
1 cană (227 ml) smântână groasă
1 și 1/2 linguri de lichior Grand Marnier
felii de portocale confiate pentru decor, opțional

Mod de preparare
Pentru crusta de alune:
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade (F). Înfășurați fundul și părțile laterale ale unei tigaie arcuite de 9 inchi cu folie de aluminiu foarte lată. Recomand să faceți mai multe straturi diligente aici pentru a vă asigura că nu se strecoară apa când puneți tigaia în baia de apă. Pulverizați ușor tigaia cu antiaderentă. Apoi lăsați deoparte.
Puneți alunele în corpul unui robot de bucătărie și pulsați până când nucile au fost complet pulsate până la firimituri fine.
Într-un castron mare combinați pesmetul de alune, pesmetul de biscuit Graham, zahărul și sarea. Adăugați untul topit și, folosind o spatulă de cauciuc, amestecați bine pentru a se combina. Se toarnă crusta în tava pregătită. Tamponează ferm amestecul în tava pregătită, lucrând din centru și în sus pe părțile laterale.

Coaceți timp de 10 minute.
Puneți crusta pe un gratar de răcire în timp ce pregătiți umplutura. Reduceți temperatura cuptorului la 300 de grade (F).

Pentru Cheesecake cu mascarpone cu portocale:
În corpul unui robot de bucătărie mare sau într-un castron foarte mare folosind un mixer electric de mână, bateți crema de brânză moale și brânza mascarpone până la omogenizare completă, răzuind bolul după cum este necesar.
Adăugați zahărul, vanilia și coaja de portocală și bateți omogen, răzuind părțile laterale și fundul bolului după cum este necesar. La viteză mică, adăugați ouăle și gălbenușurile, amestecând doar până se încorporează în aluat.
Adăugați sucul de portocale și smântâna groasă și bateți la viteză mică până se combină uniform.
Folosind o spatulă de cauciuc, adăugați făina. Folosiți spatula pentru a răzui fundul și părțile laterale ale vasului de câteva ori pentru a vă asigura că totul este combinat uniform. Turnați umplutura în crusta pregătită și, folosind o spatulă de silicon, neteziți blatul.
Puneți tava de cheesecake într-o tavă mare și adâncă. Umpleți tava cu 2 și ½ inci de apă fierbinte. Aceasta este baia ta de apă și te va asigura că cheesecake-ul tău iese fără crăpături.
Pune cu grijă tava la cuptor și coace 1 oră și 30 de minute. Opriți cuptorul și lăsați cheesecake-ul să stea, netulburat, timp de 30 de minute, în cuptor cu ușa închisă. Cheesecake-ul ar trebui să fie încă ușor ondulat.
Scoateți tortul din cuptor și treceți ușor un cuțit pe marginea prăjiturii. Puneți cheesecake-ul pe un gratar și răciți complet, apoi acoperiți ușor tava cu folie saran și lăsați-l la rece cel puțin 6 ore. Nu scoateți tava până nu se răcește complet!
Pentru Ganache de ciocolată:
Tăiați ciocolata și puneți-o într-un bol termorezistent. Pus deoparte.
Se toarnă smântâna într-o cratiță mică și se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Se toarnă smântâna fierbinte peste ciocolata tocată și se lasă deoparte 5 minute. Apoi amestecați energic amestecul până când este omogen și cremos. Bateți marele marnier. Lăsați ciocolata să stea timp de 10 minute, apoi turnați deasupra cheesecake-ului răcit. Lăsați ciocolata să se întărească 20 de minute, apoi decorați cu felii de portocale confiate, feliați și serviți.
Lăsați ciocolata să stea timp de 10 minute, apoi turnați deasupra cheesecake-ului răcit. Lăsați ciocolata să se întărească 20 de minute, apoi decorați cu felii de portocale confiate, feliați și serviți.