Cu acest desert plin de nuci și prune te vei bucura din plin de bogăția sezonului. Deși este o rețetă de post, e atât de gustoasă, încât nimeni nu va face vreo diferență.

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g miere
  • 200 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • ½ linguriţă bicarbonat
  • 100 g nuci
  • 100 g prune uscate

Preparare:

  1. Într-o oală, amesteci mierea, zahărul, apa, esenţa de vanilie şi uleiul şi le încălzeşti uşor.
  2. În alt vas, combini toate ingredientele uscate, apoi le încorporezi, în 3 tranşe, în cele umede. Amesteci cu o spatulă până obţii o compoziţie omogenă, ca o smântână groasă.
  3. Adaugi prunele şi nucile mărunţite, torni compoziţia în 2 tăvi de chec tapetate şi le dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până trec testul scobitorii.
  4. Scoţi checurile pe un grătar şi le laşi să se răcească înainte de a le tăia.

Poftă bună să aveți!

Sursa: Clickpoftabuna.ro