Deseori se întâmplă să ne rămână pâine pentru a doua sau a treia zi, iar noi pur și simplu nu vrem să o aruncăm, eu vă propun o modalitate gustoasă de a folosi alimentele ce ne-au mai rămas prin frigider pentru a pregăti un chec mega-delicios și știți ce? Nu se pregătește greu.

Ingrediente:
img_8432site400 gr. – pâine (cu vechime de 1-2 zile)
200 gr. – pastrama
200 gr. – cașcaval
250 ml. – lapte
5 – ouă de găină
1 ardei galben (de circa 200 gr.)
1 ardei roșu (de circa 200 gr.)
O mână pătrunjel (tocat mărunt)
Un vârf de cuțit – nucșoară rasă
Ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper negru

Pentru decor:
Pătrunjel tocat

Mod de preparare:

1.Taie pastrama cubulețe și rumenește-le la foc mediu circa 4-5 minute, după care scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de grăsime.
2.Taie ardeii cubulețe și călește-i circa 4-5 minute la foc mic, după care scoate-le pe o farfurie.
3.Răzuiește cașcavalul.
4.După care taie pâinea cubulețe de circa 2-3 cm.
5.Sparge ouăle într-un bol, toarnă laptele peste ele, pune nucșoara și asezonează din plin cu sare, piper negru și mixează bine.
6.Pune într-o pungă încăpătoare de politilenă ce se închide ermetic: pâinea, 2/3 din cantitatea de pastramă, 2/3 din cantitatea de ardei, 2/3 din cantitatea de cașcaval, pătrunjelul tocat și mixtura de ouă cu lapte. Închide punga și agit-o circa o minută (în acest timp ingredientele o să reușească să se amestece. După care pune punga la frigider pentru 30 de minute.
7.Încinge cuptorul la 170 de grade C.
8.Unge cu ulei o tavă cu fund detașabil de mărimea de 21 cm. și răstoarnă în ea ingredientele din pachet. Presează bine cu o spatulă.
9.Presară deasupra pastrama, ardeii și cașcavalul rămas.
10.Pune tava la cuptor pentru 25–30 de minute sau până ce deasupra se rumenește frumos.
11.Scoate tava din cuptor, lasă checul să stea circa 10 minute după care servește-l cald. Poftă bună!

Sugestii:
Dacă nu ai o pungă de politilenă ce se închide ermetic, poți pune toate ingredientele într-un vas adânc și încăpător, după care să îl acoperi cu o folie alimentară.

Mai multe rețete delicioase găsiți pe Valeriesfood.md