Combinația dintre scorțișoară și mere rămâne a fi cea mai universală umplutură, perfectă pentru orice tip de aluat. De obicei, tot această umplutură se servește cu înghețată, având la bază aluat foietaj. Am decis să încerc o nouă experiență și să combin această umplutură cu un alt tip de aluat. Nu vă rămâne decât să încercați rețeta, pentru că este una reușită și deloc grea. 

Ingrediente:

  • 100g de unt
  • 150g de zahăr
  • 500g de făină
  • o linguriță praf de copt
  • vanilie
  • 2 ouă
  • 2 mere
  • scorțișoară și o lingură cu zahăr.

Mod de preparare:

  1. Topește untul pe aburi și lasă-l să se răcească câteva minute.
  2. Adaugă ouăle și amestecă compoziția, ulterior adaugă zahărul și iarăși amestecă până la dizolvarea acestuia.
  3. După dizolvarea zahărului, adaugă praful de copt cu vanilia. Omogenizează compoziția.
  4. Treptat, adaugă făina cernută și începe să frămânți aluatul. El trebuie să fie un pic lipicios, elastic și fărâmicios.
  5. Din aluatul obținut, taie 1/3 și lasă-l de-o parte pentru decor.
  6. Din partea mai mare, formează un dreptunghi.
  7. Amestecă merele tăiate cubulețe cu zahărul și scorțișoara.
  8. Întinde umplutura pe dreptunghiul obținut și începe să decorezi în modul dorit.
  9. Servește fie cu înghețată, fie cu frișcă și ciocolată răzuită.

Poftă bună!