Magistrații judecătoriei Chișinău nu au dat curs cererii Nataliei Morari, prin care jurnalista solicită să fie restabilită în calitate de membră a Asociației Obștești Media Alternativă, care deține licența de emisie a postului TV8, scrie Agora.md. Informația a fost publicată pe site-ul judecătoriei.

Conform TV8, inițial cererea a fost semnată pe 20 septembrie.  Peste o săptămână, pe 27 septembrie, Natalia Morari s-a răzgândit și a informat despre retragerea cererii. Potrivit avocatului televiziunii, Vitalie Enache, cererea inițială a fost acceptată de trei membri ai Asociației – Igor Boțan, Mariana Rață și Cristina Guțu, iar atunci când jurnalista a înaintat o solicitare prin care să o retragă, documentul „deja și-a produs efectul”, scrie Media-Azi.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe 11 octombrie a fost înregistrat un dosar civil pe numele Nataliei Morari împotriva Media Alternativă, privind anularea actelor și contractelor. Datele mai arată că instanța nu a dat curs acțiunii.

Totodată, pe site-ul instanțelor de judecată mai figurează un dosar, din 13 octombrie, din partea Cristinei Guțu împotriva Media Alternativă, la fel privind anularea actelor și contractelor. Cristina Guțu este ruda Nataliei Morari și cofondatoarea Asociației Media Alternativa. Cererea ei a fost repartizată de instanță.

Jurnalista Natalia Morari a anunțat pe 8 septembrie, pe pagina de Facebook, că se retrage „temporar” din Consiliul de administrare al TV8 drept urmare a unor presupuse acțiuni de șantaj din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Jurnalista a invocat că pretinsele constrângeri au parvenit în contextul în care omul de afaceri Veaceslav Platon este tatăl copilului său.

Citește și: Natalia Morari a dat în judecată TV8: vrea să fie restabilită în calitate de membră a A.O Media Alternativă

Sursa: agora.md