O studentă din Egipt a fost exmatriculată de la Universitatea Al-Azhar și a fost acuzată că a subminat reputația ei, după ce a apărut într-un filmuleț în care îşi îmbrățișa iubitul care a cerut-o în căsătorie.

Din videoul de mai jos observăm cum tânărul, cu un buchet de flori în mână, îngenunchează în fața tinerei şi o cere în căsătorie, apoi se îmbrăţişează fericiţi.


„Filmuleţul a provocat o „criză publică” și că decizia Universității de a o expulza a fost pentru că a creat o „imagine proastă” Universității Al-Azhar, care segregă strict sexul”, a spus purtătorul de cuvânt al universității, Ahmed Zarie.

Acesta ar mai fi spus că îmbrățișarea între bărbați și femei necăsătoriți încalcă „valorile și principiile societății”.

În acest context, menționăm că Egiptul, o țară predominant musulmană, este o societate în mare măsură conservatoare. Și anul trecut, procurorii au reținut o cântăreață de sex feminin timp de patru zile pentru „incitare la deznădejde”, după ce un clip video online, care cuprindea dansuri orientale senzuale și gesturi sugestive, a devenit viral.

Și în 2017, o altă cântăreață de sex feminin a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu acuzații similare, de asemenea, din cauza unui film considerat provocator. Sentința ei a fost redusă la un an ulterior, potrivit observator.tv.