Multe mămici, fiind în procesul de recuperare de după naștere, își pun întrebarea dacă purtarea unei centuri are un efect benefic asupra abdomenului și a organismului în general. La ce ajută și la ce nu ajută centura, dar și cum să o îmbrăcați corect, aflați de la Irina Galbura, antrenoarea FitMami, care recent a devenit mămică pentru a doua oară.

„Recomandăm noi purtarea centurii postpartum?

Da… Dar e doar recomandarea noastră, nu e o regulă după care trebuie să vă conduceți neapărat. Și noi vă arătăm experiența noastră de viață, iar Miha ca expert își spune părerea vizavi de diferite subiecte”, explică Irina.

Înainte de cumpăra centura și de a lua decizia de o purta, haideți să punctăm câteva aspecte importante:

Cu ajutorul centurii postpartum NU veți antrena musculatura abdomenului.

Centura are rolul de a:

  • susține musculatura CORE (care are rol stabilizator pt corpul nostru)
  • stabiliza articulațiile bazinului
  • accelera UȘOR recuperarea după cezariană sau după nașterea naturală
  • susține organele interne, musculatura pelviană și zona lombară a spatelui.

Centura se poartă în primele 6-8 săptămâni după naștere:

  • centura NU vă va ajuta să slăbiți, să ardeți grăsimea depusă în jurul abdomenului. NU apelați la centură sau la alte metode „minune” de pe internet în acest scop.
  • centura NU înlocuiește recuperarea postnatală prin exerciții care țintesc mușchii adânci stabilizatori. De asemenea ea NU va trata afecțiunea „diastaza abdominală”

NU încurcați centura cu CORSETUL. Corsetul strânge tare abdomenul, inhibă activitatea normală a musculaturii, crește presiunea asupra cutiei toracice și a diafragmei, ceea ce duce la o respirație incorectă sau/și la o presiunea crescută asupra mușchilor pelvieni.

Nici centura nu trebuie strânsă prea tare. Atunci când expirați, NU trageți burta spre spate, ci angajați mușchii pelvieni și musculatura abdominală.

Mai multe detalii în filmulețul de mai jos.

Sursa: Instagram/FitMami

Vezi și: Cum scapi de grăsimea din anumite zone? Nicicum! Explicația antrenoarei Miha Galbura