„Instruirea copiilor cu cerințe educaționale speciale rămâne a fi o prioritatea a școlii noastre. E nevoie de multă dăruire, motivație și emoții sincere pentru a munci cu acești copii. Seturile primite în dar de Centrele de Resurse îi vor stimula pe elevi, dar și pe profesorii lor”. Declarația a fost făcută de Angela Vladicescu, directorul gimnaziului Decebal din capitală, în cadrul evenimentului destinat dotării Centrelor de Resurse din școlile din municipiu cu seturi de jocuri și activități pentru copii, desfășurat în colaborare cu primăria capitalei și compania Huawei. 

Compania Huawei a susținut inițiativa de a dota Centrele de Resurse, oferind cele 63 de seturi, în suma totală de 170.730 lei. „Perioada în care ne-am pomenit este provocatoare pentru copiii din Moldova. Suportul oferit reprezintă una dintre primele inițiative pe care ne propunem să le dezvoltăm în continuare”, a menționat Zhang Fan, directorul Huawei Technologies în Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc în cadrul acordului de colaborare al organizației CCF Moldova cu Primăria Chișinău. Edilul capitalei a mulțumit partenerilor pentru implicare și suportul oferit. „Investiția în acești copii de reprezintă, de fapt, oportunități de dezvoltare create pentru aceștia. Copiii cu nevoie speciale sunt în vizorul primăriei. Ne așteaptă noi începuturi, noi etape, noi realități, pentru care ar trebui să ne pregătim”, a conchis Ion Ceban.

Seturile de jocuri și activități vor contribui la dezvoltarea abilităților copiilor cu nevoi speciale, dar și a tuturor elevilor care frecventează Centrele de Resurse. „Aceste seturi minunate vor fi extrem de utile stimulării procesului educațional al copiilor cu CES. Toți au nevoie de atenție sporită și alte materiale decât manualul, caietul și pixul. Când vor reveni în băncile școlilor, copiii vor avea resurse de învățare, joacă și dezvoltare din cele mai bune și naturale materiale si pentru cele mai diverse obiective setate de cadrele didactice împreună cu părinții și copiii”, a menționat Liliana Rotaru, președintele CCF Moldova.

„Donația oferită pentru Centrele de resurse pentru educația incluzivă va veni drept suport în asigurarea, în continuare, a unui proces de educație incluzivă copiilor cu cerințe educaționale speciale, cât și pentru ceilalți copii din cadrul instituțiilor de învățământ. Materialele didactice vor îmbunătăți calitatea desfășurării asistenței psihopedagogice în cadrul Centrelor de resurse pentru educația incluzivă”, a declarat Svetlana Gorea, șef al Centrului psiho-socio-pedagogic.

780 de copii beneficiază anual de asistență psihologică și jocuri logopedice în cadrul celor 56 de centre active. Alți 500 de copii sunt monitorizați.