V-ați întrebat vreodată cum arătau oamenii preistorici sau cei din epoca medievală? Site-ul Livescience a realizat o compilație a celor mai uimitoare reconstrucții faciale realizate pe baza scheletelor descoperite. Artefactele descoperite ne-au ajutat să înțelegem cultura și istoria oamenilor din preistorie, epoca antică și epoca medievală. Însă, înfățișarea lor rămânea un mister. Datorită tehnologie, în prezent, putem admira chipul oamenilor ce au trăit cu mult timp înaintea noastră.

  • Neandertalii sunt o specie de oameni arhaici, care au trăit cu 430000 de ani în urmă până acum aproximativ 40000 de ani, pe teritoriul Euroasiei. Chipul di imagine aparține unui neardental ce a trăit cu 70000 de anu în urmă. Craniul său a fost găsit la fundul Mării Nordice.

  • Chipul aparține unei adolescente de 17 ani, din Epoca de piatră, care a trăit aproximativ cu 31000 de ani în urmă. Scheletul ei a fost găsit în Mladeč , Cehia.

  • În imagine, e chipul unei femei din Epoca de bronz. Se presupune că aceasta a trăit între 1880 și 1750 înaintea erei noastre.  Oasele sale au fost găsite într-un cimitir din Boemia, Cehia. În mormânt, au fost găsite 5 brățări de bronz, doi cercei din aur și un colier.

  • În imagine e Hilda, considerată cea mai bătrână femeie druid. Acesta a trăit în perioda Epocii de fier și a murit între anul 55 î.e.n și 400 e.n. Craniul fără dinți a fost găsit în partea de nord a Scoției, pe Insula Lewis.

  • În imagine e chipul unei femei din Scoția, care a trăit în perioada medievală. Chris Rynn, cel care a reconstruit chipul, a declarat că e cel mai simetric craniu cu cu care a lucrat.

  • Cei trei bărbați din imagine au trăit cu aproximativ 2000 de ani în urmă, în Egiptul antic. Reconstrucția a fost realizată folosind materialul genetic extras din mumiile celor trei.

  • Reconstrcuția facială a regelui Richard al III-lea ne prezintă un chip puțin mai blând decât cum ni l-am fi imaginat cititnd opera lui William Shakespeare. Oasele regelui au fost găsite sub o parcare din Leicester, Anglia.