Societatea noastră se opune categoric căsătoriilor persoanelor de același sex. Persoanele din comunitatea LGBT trebuie să aibă aceleași drepturi și nu ar trebui să fie discriminate. Unii dintre ei vor să fie fericiți, să aibă o familie și copii. De ce le-am interzice niște drepturi firești? Orientarea sexuală nu ar trebui să fie un impediment. Cei care se opun căsătoriilor persoanelor de același sex au cele mai penibile argumente. Iată câteva dintre ele.

  1. Societatea noastră nu e pregătită

Recunosc, când eram mai micuță și mai neinformată, credeam și eu acest lucru. Însă am înțeles că atât timp cât persoanele se iubesc, e o relație în care se respectă, atunci orientarea chiar nu contează. În opinia mea, societatea noastră niciodată nu va fi pregătită atât timp cât Biserica are încă un rol extrem de important.

Dacă strămoșii noștri ar fi gândit așa, până în ziua de azi  nu am fi renunțat la sclavie, iar femeile ar fi stat doar în casă. Societatea progresează când unii oameni merg contra curentului.

2. Persoanele homosexuale nu sunt normale și nu e firesc să se iubească

Ce e, de fapt, normalitatea? Un set de reguli pe care le-a stabilit majoritatea și consideră că acestea sunt firești. Ce considerăm în prezent a fi normalitatea poate peste zeci de ani să devină anormalitate. De exemplu, cândva era normal ca femeia să fie proprietatea bărbatului. Regulile se schimbă și normalitatea nu e decât o construcție socială. Aș vrea ca normalitate să fie considerată dragostea dintre persoanele homosexuale.

3. Multe persoane trăiesc fără a se căsători și sunt fericiți

Da, căsătoria nu e o obligație. Însă de ce persoanele heterosexuale ar avea acest drept, iar homosexualii, nu? De ce persoanele homosexuale trăiesc fără a se căsători? Atunci de ce le permitem heterosexualilor să își oficieze relația? Orice cuplu decide dacă vrea sau nu să își lege destinele în mod oficial. Ar trebui să aibă libertatea aceasta toate cuplurile , indiferent de orientare sexuală, atât timp cât sunt maturi și decizia lor e liber exprimată.

4. Se distruge familia tradițională

E admirabil că ne respectăm tradițiile și valorile. Însă tradițiile nu ar trebui să îngrădească dreptul cuiva. Fiecare avem propriile principii și nici într-un caz nu ar trebui să le impunem altcuiva. Știți cine distrug familiile tradiționale? Bărbații care își bat femeile și consideră că rolul acesteia e să fie gospodină, părinții alcoolici care își neglijează copiii. Haideți să avem grijă de propria noastră familie și să nu ne băgăm nasul în altele și haideți să evităm să le spunem oamenilor pe cine să iubească.

5. E propagandă pentru a distruge societatea

Corupția, ura, indiferența, parvenismul ne distrug societatea. Dragostea e cea care ne va salva, dragostea față de aproapele nostru. Dacă persoanele homosexuale se vor căsători, viața noastră nu se vă înrăutăți. Acest lucru nu ne va influența, nu vor scădea salariile, nu va veni Antihrist și sfârșitul lumii.

Dragostea nu poate fi propagandă. Persoanele homosexuale cer ce li se cuvine. Dacă nu suntem de acord cu ceva, nu înseamnă că acel lucru e o propagandă.

Distribuie articolul: