De-a lungul timpului numele de copii au evoluat, iar popularitatea acestora s-a schimbat. Părinții din lumea întreagă își doresc ca micuțul lor să poarte un nume unic, care să-i reflecte în viitor personalitatea și care să-i ghideze alegerile în viață. 

Astăzi îți vom spune care sunt cele mai diferite și neobișnuite nume din anul 2022. 

Nori

Numele Nori este folosit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Acesta are origine japoneză și se poate traduce în mai multe feluri. Pe de-o parte face referire la doctrină, pe de altă parte poate face referire la persoană de statură mică. Nori este un nume întâlnit în Japonia, însă în ultimii ani a prins tot mai multă popularitate și în Statele Unite ale Americii. Numele este folosit inclusiv de vedeta Kim Kardashian ca alint pentru fiica sa, North. 

Jupiter

Pe lista cu cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022 se află și Jupiter. Numele Jupiter este neutru și poate fi folosit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței.

Acesta are origine latină și înseamnă Tatăl Zeus. Numele derivă din latină din Iuppiter, din termenii Dyeus (Zeus) și pater (tată). În mitologia romană, Jupiter era un zeu care prezida cerurile și lumina și era responsabil pentru protecția legilor statului roman. În astrologie, Planeta Jupiter este asociată cu norocul și abundența în viață.

Xerxes

Xerxes este un nume masculin, folosit mai mult pentru băieți. Acesta își are originea în Grecia Antică și înseamnă „conducător peste eroi”. Este un nume care transmite puterea și energia curajului și a conducătorului eroilor. Acest nume a fost de-a lungul timpului purtat de monarhi puternic din istoria lumii. Este un nume atemporal care continuă să impresioneze chiar și în zilele noastre.

Calypso

Numele Calypso este cu totul deosebit și își are originea tot în Grecia Antică. Calypso înseamnă „cea care se ascunde” și are două referințe evocatoare. Pe de-o parte, în mitologia greacă, Calypso era o nimfă, fiică a lui Atlas, care a reușit să-l facă pe Ulise să întârzie în călătoria sa spre casă. Totodată, este și un gen de muzică din India de Vest, originar din Trinidad și Tobago. Este un nume care vibrează cu adevărat pe buzele celor din jur.  

Draco

Numele Draco se află și el pe lista cu cele mai neobișnuite nume de copii în anul 2022. Numele Draco este folosit pentru băieței și își are originile în Grecia Antică. Draco se traduce ca „Dragon” și este un nume desoeri întâlnit, în specail printre fanii seriei Harry Potter.

Wednesday

Numele acesta se traduce ca „ziua lui Odin”. Numele a devenit celebru în urma serialului macabru, Familia Addams. Totodată, numele îi este dedicat zilei zeului anglo-saxon, Odin, care se raportează la Mercur. 

Tu ce nume ai mai adăuga în această listă?

Distribuie articolul: