Natura le-a înzestrat pe femei cu darul de a da naștere unui copil. Multe dintre femei ar face orice din dorința de a deveni mame. Chiar dacă medicii le spun să nu riște cu o sarcină s-au le pun în fața unui diagnostic de infertilitate, femeile care își doresc copii merg până în pânzele albe pentru acest lucru. 

Vă prezentăm un top cu cele mai neobișnuite mame din lume.

Stacey Herald din Kentucky (SUA) a fost numită cea mai mică mamă din lume. Ea s-a născut cu o afecțiune genetică rară, care i-a împiedicat creșterea. Din cauza acestei condiții genetice avea oasele fragile și plămânii subdezvoltați. Stacey își dorea foarte mult să aibă copii, chiar dacă medicii îi spuneau că  o eventuală sarcină i-ar putea fi fatală. Femeia a ignorat însa sfatul doctorilor. Nu o data, ci de trei ori. Astfel a devenit mama a două fete și un băiat. Doi dintre copii au moștenit boala mamei.

Cea mai mică mamă din lume a murit, în 2018, la vârsta de 44 de ani, după ce a dus o viață remarcabilă. Ea a lăsat în urmă un soț îndurerat, Wil, pe fiicele Kateri și Makya și pe fiul Malachi, care locuiesc cu toții în casa lor din Kentucky. Stacey Herald Ea s-a descris ca fiind un „miracol” și a spus că și copiii ei sunt „miracole”.

Thomas Beatie a intrat în istorie drept primul bărbat însărcinat. Povestea sa și a familiei lui a făcut înconjurul lumii, după ce s-a pozat cu burtica la vedere. Deși are înfățișare de bărbat, Thomas s-a născut femeie. El a început să se simtă băiat când avea zece ani. În martie 2002, a decis să se supună unei intervenții chirurgicale de schimbare de sex pentru a deveni bărbat. Operația a presupus dubla mastectomie, însă a ales să-și păstreze organele reproductive feminine.

Thomas Beatie a născut trei copii, apoi a divorțat și și-a refăcut viața alături de o femeie care a adus pe lume al patrulea copil al familiei. În prezent, bărbatul este autor și vorbește în public despre problemele legate de sexualitate și reproducere.

Un alt caz neobișnuit este cel al soților Scott și Thomas Moore din SUA. Ambii s-au născut femei, dar și-au dorit o schimbare de sex. Scott a fost supranumit „al doilea bărbat însărcinat” de către mass-media, după ce pozele în care își arată burtica au făcut senzație. În martie 2010, cei doi au devenit părinții unui băiețel pe nume Miles. Cuplul mai are alți doi copii, din prima căsătorie a lui Thomas cu o femeie, care a decedat.Nadya Denise Doud-Suleman Gutierrez a uimit presa internațională după ce, în ianuarie 2009, a dat naștere la opt copii, care au supraviețuit cu toții. Este al doilea caz din istoria SUA când o femeie naște octupleți vii. Pe lângă octupleți, Gutierrez mai are încă șase copii. Toți au fost concepuți prin fertilizare în vitro.

Sursa: protv.ro

Distribuie articolul: