Probabil că și tu ai primit, de-a lungul anilor, o mulțime de sfaturi greșite despre relații. Fie că ele au venit din partea părinților, din partea prietenilor sau din diverse filme și cărți romantice, acestea se întipăresc în minte și creează convingeri puternice.

Odată ce un sfat neinspirat a fost asimilat și transformat într-o credință, este foarte greu  identifici problema și  lucrezi cu ea. Cu toate acestea, nu este imposibil.

Iată care sunt cele mai des întâlnite sfaturi greșite despre relații, care te împiedică să creezi legături reale, potrivit andreearaicu.ro:

1. „Nu face niciodată tu prima mișcare”

Ai cunoscut pe cineva interesant la un eveniment și ai vrea foarte mult să ieșiți doar voi doi? Ei, bine, societatea îți va spune să nu faci, sub nicio formă, primul pas. Este strict interzis să inviți un bărbat la o cafea, nu-i așa? Această este „responsabilitatea” lui de mascul feroce.

Renunță la această convingere limitativă! Uneori, o astfel de invitație spontană și curajoasă poate avea rezultate excelente. Este posibil ca unii bărbați să fie mai timizi, dar odată ce vei face tu primul pas, vei descoperi că sunt persoane minunate!

2. „Nu te lăsa așa ușor, prefă-te că nu îți pasă prea tare”

Ai ieșit la destul de multe date-uri în ultima vreme, dar niciunul nu s-a concretizat în altceva? Poate pentru că ai urmat acest sfat eronat. Toate filmele romantice te îndeamnă să fii rezervată, să lași bărbatul să te curteze și să nu „cedezi” prea repede.

În realitate, dacă nu îți vei arăta entuziasmul și intențiile, vei transmite semnale mixte sau chiar îi vei transmite celeilalte persoane că nu ești deloc interesantă. Prin urmare, nu va insista, iar tu nu vei înțelege de ce nu poți crea legături mai serioase decât câteva întâlniri la cafea.

Așadar, dacă îți place compania bărbatului de lângă tine, dă-ți voie să te exprimi exact așa cum simți. Atitudinea ta va face toată diferența!

3. „Nu dezvălui prea multe lucruri despre tine”

Acesta se numără printre acele sfaturi greșite despre relații care sunt însoțite, adesea, de îndemnul „păstrează misterul”. Ei, bine, deși o doză de mister poate fi atrăgătoare la început, o femeie care nu spune nimic despre ea nu va putea cunoaște, cu adevărat, un potențial partener.

Cu cât vei păstra mai multe lucruri pentru tine, cu atât relația nu se va dezvolta.

4. „Nu discuta prea mult despre viitor”

Fiecare fată a primit, mai în glumă sau mai în serios, acest sfat. „Bărbații se sperie când le vorbești despre planuri de viitor, mai bine nu menționezi nimic” este recomandarea standard a unei mătuși glumețe sau a unui unchi cu un model de atașament evitant.

Cum ai putea să legi o relație serioasă și echilibrată fără să apară în discuție și viitorul în doi? Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vorbiți despre căsătorie și copii în primele zece minute după ce v-ați cunoscut. Cu toate acestea, este important să va împărtășiți planurile, scopurile și viziunea despre viață. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama dacă sunteți compatibili.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: