Valeria Canțîr este tânăra care ajută iubitoarele de modă să-și stilizeze ținutele, a dat naștere propriului brand și creează piese vestimentare deosebite pentru cele mai înrăite fashioniste. Află direct de la un stilist și designeră vestimentară, care sunt articolele obligatorii în garderoba ta dacă îți dorești să fii stilată, dar și cele mai importante anti-trend-uri ale momentului.

Valeria, cum a început drumul tău în industria modei? Când ai realizat că asta te pasionează cel mai mult? 

Încă de mic copil eram fascinată de haine, însă pe atunci încă nu realizam că va fi pasiunea vieții care, ulterior, s-a transformat într-un job.

Cum a luat naștere brandul tău? 

Sora mea primise o mașină de cusut care stătea de ceva timp fără întrebuințare și eu având dragostea pentru modă, am hotărât să-i găsesc o utilitate. Între timp familia, prietenii și toți cei care vedeau în mine un potențial în acest domeniu, îmi sugerau să fac ceva, să transform pasiunea mea într-un job. După care a urmat o perioadă în care am învățat și m-am apucat de lucru fiind mega entuziasmată de ce realizam. În această perioadă am înțeles că fac ceea ce-mi place și ceea ce mă reprezintă.

Pe Instagram am observat că de multe ori prinzi hăinuțe foarte frumoase la reduceri tare avantajoase, cum Reușești să prinzi reducerile, dar și mărimile potrivite? 

Nu e atât de ușor precum pare. Pentru a prinde reduceri bune, ai nevoie de timp, răbdare și ochi de vânător, cât de amuzant nu ar suna. Și cel mai important moment este să cunoști perioada celor mai avantajoase reduceri. Iar ce ține de mărimi, pentru mine e suficient de simplu căci îmi cunosc bine parametrii corpului, mai ales că fiecare brand îți pune la dispoziție un tabel de ghidaj în centimetri pentru oricare articol și e greu să dai greș.

Spune-ne câteva articole vestimentare care sunt categoric demodate.

Aici lista ar fi lungă, însă eu am să mă opresc la cele mai grave: tocuri înalte cu platformă, adidași cu pană, sacouri strânse pe corp, pantaloni și fuste mulate pe corp din satin care imită stilul office, leggins din piele, rochii fine din tricot și multe altele.

Ce articole vestimentare care rămân actuale mereu? 

Articolele vestimentare care mereu au fost, sunt și vor fi actuale, sunt acelea pe care le purtau chiar și bunicii noștri. Însă de-a lungul anilor suferă ușoare modificări. Cum ar fi trench-ul, sacoul tip masculin, eșarfele, maletele, puloverele și maiourile oversize, rochiile și fustele midi, jacheta și pantalonii din denim, cât și geaca din piele.

De unde găsești inspirație pentru ținutele pe care le creezi? Ai idoli în Fashion care te inspiră?

Inspirația vine de la tot ce mă înconjoară, începând de la timpul de afară, de la stofe deosebite, fete stilate, designeri de talie mondială. Nu pot spune că am un idol în industria modei, însă sunt fascinată de câteva persoane, cum ar fi: Victoria Beckham, Anastasia Nozhina, Potecaru Denisa, Silvia Popescu, Maurice Munteanu, Karpunina Xenia, Amina Muaddi și Irma Oganova.

Ce piese vestimentare ar trebui să includă fetele în garderoba lor de bază în cazul în care nu își permit să procure mereu cele mai noi tendințe?

Atunci când ai un buget limitat, în primul rând optezi pentru piesele vestimentare de bază și de calitate pentru a te putea bucura pentru o perioadă mai lungă de timp de ele, rămân cele care le-am enumerat mai sus

Tuturor ni se întâmplă să cumpărăm un articol vestimentar pentru că ne place, iar ulterior nu-l purtăm pentru că nu știm cum să-l asortăm. Ce sfaturi poți oferi pentru un shopping cât mai productiv și pentru a evita astfel de situații?

Pentru a salva bugetul poți opta pentru un stilist care te va ajuta să-ți alegi piesele vestimentare potrivite sau dacă nu îți permiți acest serviciu, un sfat ar fi să nu grăbești lucrurile și să nu cumperi la fierbințeală. Dacă vorbim de hainele la modă, nu trebuie să le cumpărăm doar pe acestea, e nevoie să te informezi, să-ți cunoști bine forma corpului și să scoți în evidență părțile care te avantajează. Pentru fiecare articol există informații adiționale pe care ți le poate oferi un stilist(cu drag vă ajut) sau le poți găsi cu ușurință pe rețelele sociale.

Autoare: Doina Cojocaru, stagiară