Din punct de vedere istoric, Moldova este o țară foarte interesantă, ceea ce o face destinația perfectă pentru turiștii care caută aventură autentică. Însă, ce ai spune dacă ai fi turist în propria ta țară? Explorarea propriei țări este o experiență minunată pentru că poți vedea locuri noi și îți poți schimba complet viziunea despre baștină. 

        În plus, această minivacanță poate fi o posibilitate perfectă de a petrece mai mult timp cu prietenii și familia. Și, cum în astfel de cazuri e nevoie de un mijloc de transport confortabil, compact și econom, poți apela oricând la servicii de rent a car Chișinău pentru a alege automobilul ideal. 

       Așadar, mai jos vei descoperi cele mai spectaculoase locații din Moldova care merită vizitate.

Happy customer buying new car at dealership.

1.Saharna 

       Saharna este un sătuc mic care merită admirat măcar odată în viață. Acesta ascunde Mănăstirea Sfânta Treime, fondată în 1776 de călugărul Schimonahul Vartolomeu Ciungu. Pe lângă semnificația sa religioasă, satul Saharna este și un loc de o frumusețe naturală uluitoare și o atmosferă de seninătate, iar iubitorii de natură și hiking vor aprecia cu siguranță acest sat moldovenesc.  

  1. Mănăstirea Căpriana

      Mănăstirea Căpriana este unul dintre principalele obiective turistice ale Republicii Moldova, fiind situată la aproximativ 40 km de capitală într-o zonă destul de liniștită. Întemeiată în 1429 de țărani și boieri din satul Mereni sub domnitorul Alexandru Cel Bun, a fost cândva reședința lui Ciprian, episcopul Moldovei și unul dintre primii barzi moldoveni. 

  1. Vinăria Cricova

       Perla viticulturii Moldovei „Cricova” este situată în inima Republicii Moldova. La o adâncime de 60 de metri, cele mai bune vinuri Cricova sunt depozitate și maturate sub supravegherea vinificatorilor. Aici se păstrează cele mai vechi tradiții viticole, așa că Cricova este prima companie din țară care produce vin spumant folosind metoda celebrului călugăr Pierre Pérignon, „Metoda Traditionnelle”. 

Lady in a car salon. Woman buying the car. Elegant woman in a dress. Assistent with a client

  1. Vinăria Mileștii Mici

      Mulți cunosc că Moldova a obținut titlul de „Țara cu ușile deschise către paradisul vinului”, întrucât producția de vin este principala ocupație a moldovenilor. Oricine vine aici este binevenit și întâlnit ca un oaspete. Producția companiei de vinuri este cunoscută, apreciată și iubită chiar și peste hotarele Republicii, deoarece aici este cel mai vechi loc în care se păstrează „băutura sacră”. Astfel, dacă nu ai un mijloc de transport cu care să ajungi la Mileștii Mici, poți opta pentru chirie auto în Chișinău pentru a face călătoria mult mai accesibilă.

  1. „Epoca de piatră” la Pivnițele Brănești

       Complexul turistic ,,Epoca de Piatră” al Vinăriei Brănești este mereu deschis vizitatorilor, care pot explora galerii subterane, pot degusta vinuri în săli de degustare special echipate, pot participa la evenimente culturale organizate în sălile de spectacole ale Complexului Turistic și pot experimenta viața din epoca de piatră. 

  1. Rezervația Naturală Pădurea Domnească

       Pădurea Domnească este cea mai mare rezervație naturală din Moldova, situată pe teritoriul orașului Glodeni. Aceasta este unică în ceea ce privește biodiversitatea, relieful și vegetația și găzduiește unii dintre cei mai bătrâni stejari din țară, dintre care unul are aproximativ 450 de ani. În plus, iubitorii de păsări pot observa cu ușurință stârcii care cuibăresc lângă Prut.  

      Așadar, acum că știi ce locuri ai de vizitat în Moldova, nu-ți rămâne decât să organizezi totul. Iar dacă nu ai încă un automobil sau nu-l pot folosi pe cel personal, serviciul de arendă auto în Chișinău îți vine în ajutor. La Bradus Auto Rent, de exemplu, găsești automobile pe orice gust, atât pentru o vacanță cu familia, cât și pentru grupuri cu prietenii sau chiar teambuilding-uri cu colegii de  muncă.

       Redescoperă Moldova împreună cu Bradus Auto Rent!

Distribuie articolul: