Alimentele bogate în zaharuri rafinate, carbohidraţi procesaţi, conservanţi şi grăsimi obţinute prin prăjire au efecte dăunătoare asupra sănătăţii: afectează sistemul cardiovascular, nervos şi reproductiv şi cresc riscul apariţiei diabetului, obezităţii, bolilor de inimă şi cancerului.

Deocamdată nu se cunosc exact cauzele cancerului, însă există câţiva factori care pot creşte riscul de cancer: factori hormonali, de mediu şi factori care ţin de stilul de viaţă.

Cu toate substanţele adăugate şi toţi conservanţii, nu ştiţi încotro să vă îndreptăţi pentru a găsi un produs care să nu afecteze sănătatea. Există însă câteva alimente extrem de periculoase, pe care le consumi frecvent, care cresc riscul de a dezvolta cancer.

Iată care sunt acestea: 

Zahărul

În ultimii ani, diferite studii au demonstrat că zahărul este unul dintre cei mai mari duşmani ai omului. Germanii îl numeau pe buna dreptate „moartea albă”, pentru ca zaharul alb rafinat este un produs chimic procesat industrial, deci nenatural si nepotrivit consumului uman. De fapt datorita numeroaselor procesări industria zaharului si a uleiului se mai numeşte si „industria grea a industriei alimentare”.

Alimentele prăjite

Cartofi prăjiţi, chips-uri şi snack-uri care conţin grăsimi trans. Specialiştii ne spun că atunci când dorim să prăjim cartofi să ne aducem aminte că în contact cu uleiul încins, cartoful se transformă într-un aliment cancerigen.

Şi gogoşile se numără printre cele mai periculoase alimente: sunt prăjite, au un nivel ridicat de zahăr şi conţin carbohidraţi procesaţi. Combinaţia dintre produsele secundare rezultate prin prăjire şi cantităţile mari de zahăr şi făină procesată pun gogoşile pe lista alimentelor care cresc riscul apariţiei cancerului.

Mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

Carnea roşie

Mănâncă cât mai puţin sau chiar deloc. Un argument contra consumului de carne roşie este acela că o serie de studii au arătat că aceasta este asociată cu un risc cu 13% mai mare de deces. Acesta este principalul argument pentru care se recomandă să nu consumi carne roşie în fiecare zi. Cel mai bine este să mănânci carne roşie o singură dată pe săptămână.

Băuturile îndulcite

Alimentele care conţin zaharuri rafinate, precum băuturile îndulcite, acidulate şi multe alte sucuri cresc riscul apariţiei cancerului. Un studiu din 2010, publicat în jurnalul medical „Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri şi Prevenire”, a arătat că persoanele care au consumat două sau mai multe sucuri pe zi au prezentat cu 87% mai multe şanse să dezvolte cancer la pancreas decât cei care nu au avut aceste băuturi în alimentaţia lor.

 

Distribuie articolul: