Un ulei pentru ten nu ar trebui să fie doar hidratant, ci și să conțină ingrediente cu adevărat miraculoase, precum antioxidanți și substanțe benefice care estompează ridurile. Descoperă cele mai bune uleiuri pe care să le încerci, în afară de clasicul ulei de cocos sau cel de măsline.

Deși auzim atât de des că uleiurile naturale sunt bune pentru piele, oferind hidratare intensă, nu toate uleiurile sunt la fel. Unele dintre dintre ele sunt comedogenice, ceea ce înseamnă că pot bloca porii, ducând la apariția punctelor negre, comedoanelor și agravând acneea.

De aceea, alegerea corectă a uleiului pentru ten este o misiune foarte importantă. Pe lângă efectele hidratante, un ulei pentru ten trebuie să conțină cât mai multe substanțe active, cu efect antirid și antiinflamator.

„Uleiurile din plante conțin acizi grași esențiali, vitamine și antioxidanți care hrănesc pielea și în același timp îi fortifică bariera naturală de protecție, cresc elasticitatea și combat efectele nocive ale factorilor de mediu precum substanțe chimice și razele UV”, declară pentru byrdie medicul dermatolog Jennifer Herrmann.

Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri naturale pentru piele pe care să le încerci:

Ulei din semințe de măceșe

Dacă ești predispusă la apariția acneei, cel mai bun ulei pe care să-l folosești este uleiul din semințe de măceșe. Este un ulei fără miros, bogat în acid linoleic, cunoscut și ca acid gras omega 6, despre care studiile au arătat că poate combate acneea. De asemenea, uleiul de măceșe conține numeroase substanțe active care au efect antiinflamator și antioxidant, putând să prevină îmbătrânirea prematură a tenului.

Ulei de cânepă

Uleiul de cânepă este unul dintre cele mai bune uleiuri naturale care nu au efect comedogenic.

Este recomandat chiar și în cazul tenului acneic. „În mod interesant, studiile au arătat că persoanele care se confruntă cu acnee au un nivel scăzut de acid linoleic în piele, ceea ce duce la acumulări la suprafața pielii și la blocarea porilor”, explică medicul dermatolog. Extras din semințele plantei de cânepă (Cannabis sativa) foloste de mii de ani pentru producerea fibrelor textile, uleiul de cânepă hidratează pielea fără să o încarce și oferă protecție împotriva factorilor de mediu.

Ulei din sâmburi de struguri

Bogat în acid linoleic și vitamina E, acest ulei lejer este o altă opțiune excelentă pentru a hidrata pielea și a echilibra bariera protectoare naturală a tenului.

Pentru a beneficia cât mai mult de efectele uleiului din sâmburi de struguri, este foarte important să-l păstrezi într-un recipient închis ermetic, într-un loc întunecat și răcoros. Nu uita că uleiurile pot râncezi, ceea ce înseamnă că își pierd proprietățile.

Ulei de jojoba

Un alt ulei noncomedogenic este uleiul de jojoba, extras din planta numită Simmondsia chinensis. De fapt, nu este un ulei în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult un tip de ceară. Uleiul de jojoba este similar cu sebumul produs în mod natural de piele, iar efectul său este unul de reglare a producției de sebum. Faptul că este o ceară îl face mult mai stabil decât celelalte tipuri de uleiuri naturale, care râncezesc mult mai repede.

Ulei din arbore de ceai

A fost dovedit faptul că uleiul din arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare.

Mai mult decât atât, uleiul din arbore de ceai poate ucide bacteriile responsabile pentru apariția acneei. Fiind un ulei esențial, ar trebui să-l dizolvi întotdeauna înainte de a-l aplica pe piele. Folosește un ulei purtător pentru a-l dilua, precum uleiul de jojoba, uleiul din sâmburi de struguri sau măceșe.

sursa

Distribuie articolul: