În sezonul cald, când temperaturile cresc și timpul petrecut în aer liber devine mai îndelungat, este momentul perfect să te relaxezi cu o carte bună în mână. Pentru a te inspira în selecția ta de lectură pentru această perioadă, iată o listă cu cele mai bune cărți, traduse în limba română, de citit în sezonul cald:

1. “Povestea mea” de Michelle Obama

Această carte de memorii a fost aclamată la nivel mondial pentru sinceritatea și inspirația pe care o oferă. Michelle Obama își împărtășește povestea personală, de la copilărie în South Side-ul din Chicago până la perioada petrecută la Casa Albă ca Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii.

2. “Alchimistul” de Paulo Coelho

O poveste magică despre căutarea destinului și transformarea interioară, care te va inspira să îți urmezi visele și să cauți înțelesul vieții în cele mai neașteptate locuri.

3. “Fata din tren” de Paula Hawkins

Un thriller psihologic palpitant, plin de suspans și întorsături de situație, care te va ține captivat de la prima pagină până la ultima.

4. “Învățare” de Tara Westover

O carte memorabilă despre puterea educației și a curajului de a-ți urma visurile, bazată pe experiența reală a autoarei, care a crescut într-o familie fundamentalistă în Munții Stâncoși și a reușit să își construiască propria identitate și să își atingă potențialul maxim prin educație.

5. “Jurnalul fericirii” de Nicolae Steinhardt

Un jurnal intim și profund emoționant, în care autorul își împărtășește gândurile și sentimentele sale despre viață, credință și căutarea fericirii într-o lume plină de provocări și contradicții.

6. “Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry

O poveste clasică și plină de înțelepciune despre prietenie, iubire și căutarea sensului vieții, care te va cuceri cu farmecul său atemporal și mesajele sale profunde.

7. “Fantoma din Canterville” de Oscar Wilde

O colecție de povestiri pline de umor și ironie, care explorează teme precum viața, moartea și supranaturalul, într-un stil inconfundabil și captivant.

Aceste cărți te vor însoți în timpul serilor calde și te vor inspira să te pierzi în lumi fascinante și personaje memorabile. Alege-le pe cele care îți atrag atenția și bucură-te de lectură!

Distribuie articolul: