A XII-a generație de adolescente a pășit în proiectului Apartamentul Social „Spre Independență” al Diaconiei. Șase fete din familii social-vulnerabile cu șase istorii de viață diferite, dar cu o dorință comună – de a învăța abilități de trai autonom, de a însuși o profesie și de a face pași pentru o viață independentă. În prag de iarnă, ne-am canalizat eforturile către prietenii și partenerii Interact Media și, am reușit, împreună cu Fabrica de încălțăminte „Cristina”, să aducem pe fețele lor zâmbete sincere, bucurie nemărginită și recunoștință profundă.

Încălțămintea (veche) pe care o purtau fetele ieri

Fabrica de Încălțăminte „Cristina” a răspuns pozitiv apelului nostru, iar împreună cu fetele am reușit să le alegem fiecăreia o pereche de cizme de iarnă noi, călduroase, stilate și fabricate în Moldova. În Video puteți vedea cum fetele și-au ales modelul preferat și potrivit. iar pozele de mai jos redau cizmele vechi (pe un picior) și cele proaspăt achiziționate de la magazinul Cristina (pe celălalt picior).

 

Încălțămintea (nouă) pe care o poartă fetele astăzi

Precizăm că cele 6 beneficiare se află în apartamentul social pe parcursul a 11 luni – timp în care sunt asistate, au parte de susținerea psihologică, morală și materială absolut gratuit. Fiecare dintre ele primește susţinere pentru a putea dobândi o profesia şi apoi un loc de muncă.

Iraida Cazac, coordonator proiect: „În acest an, am selectat fete din diverse raioane: Rezina, Ştefan Vodă, Călăraşi,Criuleni şi Ungheni. Vrem ca istoria de viaţă a acestor adolescente din familii social-vulnerabile și orfane să fie una fericită şi independentă. Acest nou început este anevoios, dar până la final obţinem mereu rezultate frumoase.”

Cei care doresc să le susţină, sunt îndemnaţi să doneze produse de igiena, cosmetică şi încălţăminte de vară-iarnă.

Adresa unde pot fi aduse bunurile: Poșta Veche, Criuleni 22.

Număr de contact – 069 474 814  Anna Ceban, responsabil de PR & Fundraising.

Scopul proiectului este integrarea socială a orfanilor și orfanilor social. Anual, câte 6 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social „Diaconia”– stabiliment social din Chișinău. Serviciile oferite (asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor.