Grăsimile sunt la fel de esențiale pentru organism ca proteinele sau carbohidrații, iar refuzul acestora te pot duce la probleme grave de sănătate. Grăsimile pot fi dăunătoare (saturate) și sănătoase (nesaturate). Grăsimile sănătoase sunt cele care se găsesc în nuci, semințe, pește gras și uleiuri vegetale precum măsline, semințe de in, semințe de dovleac și ulei de avocado. Astăzi vei afla beneficiile uleiului de avocado: 

Uleiul de avocado nu este cel mai popular ulei vegetal, dar este unul dintre cele mai sănătoase. Pentru producția sa, se utilizează pulpă de avocado copt, care a fost curățat anterior. Uleiul păstrează absolut toate proprietățile benefice ale fructelor proaspete. Deci, pentru ce este bun uleiul de avocado?

Foto: eva.ro

Avocado a primit în mod meritat titlul de superaliment – aproape niciun alt fruct nu se poate lăuda cu un set atât de impresionant de nutrienți. Uleiul de avocado conține vitaminele: A, C și E – antioxidanți naturali puternici responsabili de frumusețea și tinerețea atât a pielii, cât și a întregului corp.

În plus, abundența acizilor grași nesaturați din uleiul de avocado ajută organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a tuturor sistemelor corpului, de la nivelul aparatului locomotor până la sistemul nervos.

Foto: libertatea.ro

Totuși, în ciuda tuturor beneficiilor sale, uleiul este o grăsime și are întotdeauna un conținut ridicat de calorii, îți poți condimenta în siguranță salatele preferate cu ulei de avocado sau îl poți folosi la gătit, dar nu exagera. La urma urmei, consumul de grăsime prea mare, chiar dacă este sănătos, nu numai că duce la creșterea în greutate, dar poate duce și la multe alte probleme de sănătate.

Sursa: bazaar.ru 

Distribuie articolul: