Luni seara, o serie de cutremure de o intensitate nemaivăzută în ultimii 40 de ani au fost înregistrate în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, în sudul Italiei. Autoritățile au raportat că nu s-au produs pagube majore, scrie digi24.ro.

Un cutremur cu magnitudinea 4,4, cel mai puternic din ultimii 40 de ani, a fost înregistrat la ora locală 20:10 (18:10 GMT), la o adâncime de 2,5 kilometri, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), scrie Agerpres. Acesta a fost precedat la un interval de câteva minute de un cutremur cu magnitudinea de 3,5. „De la ora 19:51 este în desfăşurare o serie de cutremure în regiunea regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree”, fiind înregistrate aproximativ 20 de cutremure, a indicat institutul într-un comunicat. Pompierii au semnalat pe reţeaua de socializare X „fisuri” şi „cornişe care cad”, în timp ce imagini înregistrate de localnici au arătat podeaua unui supermarket cu sticle căzute de pe rafturi în localitatea Pozzuoli, unde locuiesc o jumătate de milion de oameni.

Şcolile vor rămâne închise marţi în Pozzuoli, unde au fost deschise centre de cazare pentru locuitorii care s-au panicat din cauza acestor cutremure.

Distribuie articolul: