Balkan Pharmaceuticals – cel mai mare producător de medicamente din Republica Moldova și unul dintre cei mai mari din Europa de Est, a fost decernat cu Premiul Notorium 2020 pentru al patrulea an consecutiv. Ce succese a înregistrat compania în acest an și ce direcții și-a trasat pentru 2021.

„Suntem onorați de această apreciere și sperăm că pe viitor n-o să dezamăgim. La fel vom menține calitatea produselor noastre și, poate cel mai important, accesibilitatea prețurilor la medicamentelor noastre pe piață pentru pacienții noștri”, a spus Constantin Toncoglaz, vice-director reprezentanță Balkan Pharmaceuticals.

Principala preocupare a Balkan Pharmaceuticals rămâne a fi sănătatea populației și accesul pacienților la o gamă vastă de medicamente calitative, la prețuri rezonabile.

Compania produce inclusiv medicamente utilizate în tratamentul infecției cu noul Coronavirus.

„Sperăm că și în anii ce urmează o să fim tot mai aproape cu produse necesitare, chiar vitale pentru securitatea farmacologică a Republicii Moldova”, a mai adăugat Constantin Toncoglaz, vice-director reprezentanță Balkan Pharmaceuticals.

Pentru 2021, compania și-a pus în plan lansarea pe piață a unei game noi de suplimente alimentare pro-sănătate.

Balkan Pharmaceuticals produce peste 200 medicamente, în diferite forme și doze, pentru tratamentul diferitor afecțiuni, de la răceli și alergii, până la afecțiuni oncologice.

„Pentru anul ce vine avem ca scop să fim tot mai aproape de pacienții noștri, să aducem preparate necesare sau poate deficitare la un moment dat în Republica Moldova, în conlucrare cu Agenția Medicamentului și Guvernul Republicii Moldova, să căutăm acele preparate necesare, vitale țării noastre. Iar principalul scop a companiei Balkan, ca și orice companie mare, este un motto practic, ca un preparat bun nu este neapărat un preparat scump – el trebuie să fie accesibil pentru țara în care se produce acest medicament”, a mai spus în final Constantin Toncoglaz, vice-director reprezentanță Balkan Pharmaceuticals.

P