Dacă nu putem călători la Paris pentru a savura un desert delicios, atunci Parisul vine la noi. Cu ajutorul celor mai simple ingrediente, aducem Franța acasă. Să pregătim croissants cu cremă de vanilie și vișine, dacă tot sezonul lor. 

Ingrediente

  • 200 g de aluat foietaj (eu am luat gata congelat)
  • vișine, cantitatea rămâne la discreția voastră

Pentru cremă:

  • un ou
  • 250 ml de lapte
  • 60 g zahăr
  • vanilie
  • 2 linguri cu făină
  • o linguriță cu amidon de porumb sau cartof
  • 50 g unt

Mod de preparare:

  1. Se amestecă treptat toate ingredientele pentru cremă, în afară de unt.
  2. Crema o punem pe foc mic până se încălzește, apoi la foc mare, mestecând minuțios până crema devine densă.
  3. Adăugăm untul și iarăși amestecăm până la topirea acestuia.
  4. Crema obținută o transferăm într-un bol și o acoperim cu peliculă alimentară. Atenție: nu acoperim bolul, ci chiar crema, astfel vom preveni formarea unei pelicule pe cremă.
  5. Lăsăm crema să se răcească definitiv, apoi adăugăm vișinile, din care, anterior, am scos sâmburii. Amestecăm bine.
  6. Din aluat formăm triunghiuri mai lungi, punem un pic de cremă (ca să nu curgă în timpul coacerii) și facem croissant.
  7. Lăsăm la cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius până la rumenire.

Poftă mare!

Distribuie articolul: