Te-ai gândit să mergi la Milano, dar te îngrijorează prețurile la alimente. iată o soluție deșteaptă! Într-un oraș recunoscut drept capitală a modei și destinație exclusivista de shopping, nu te-ai aștepta să mănânci și să bei pe saturate cu un buget restrâns. Și totuși, se poate!

Aperitivo este un soi de „happy hour” specific zonei de nord a Italiei, care începe la oră 18:00 și se încheie la 21:00. Numele îi vine de la verbul latin „aperire” care înseamnă „a deschide”, ideea din spate fiind că aperitivo îți deschide apetitul pentru o masă mai mare. Însă abia aici vine surpriza: aperitivo nu vine cu vreo reducere la preparatele din meniu, ci cu un bufet de toată frumusețea din care poți mânca gratuit tot ce dorești, dacă îți cumperi o băutură din meniu.

Ce băuturi se comandă la Aperitivo?
O singură băutură, care costă între 7 și 10 euro, este biletul de intrare către acest secret bine păzit al italienilor. Băuturile la modă pentru Aperitivo sunt Negroni (amestec de Campări, gin și vermouth), Americano (Campări, vermouth și apa minerală) sau Spritz (Aperol, vin alb spumant și apa minerală). Cel din urmă – Aperol Spritz – este una din cele mai în vogă băuturi ale momentului, nu doar în Italia, ci și în România.

aperitivo

Ce conține Aperitivo?
Dacă te-ai aștepta că la Aperitivo să însemne doar brânzeturi, măsline și ceva mezeluri, vei fi surprins să descoperi o mulțime de preparate – de la legume de toate felurile, ingrediente pentru salate, cartofi copți, paște, orez cu fructe de mare.

În ce orașe găsești Aperitivo?
Milano nu este doar capitală modei, ci și capitală “Aperitivo”. Aici vei găsi cele mai multe baruri care servesc Aperitivo. Însă această modă a luat avânt și în alte orașe mari din Italia– Florența, Romă sau Torino. Trebuie doar să cauți acele baruri/restaurante care îl servesc.

Sursa: Foodstory.ro