Toată lumea a auzit despre ceaiul de mușețel și l-a folosit cel puțin o dată în viață. Acesta are multiple beneficii pentru sănătate, însă are și contraindicațiile sale.

Dacă vă întrebați cum pueți face rost de flori de mușețel, e destul de simplu. Florile de mușețel le putem procura proaspete începând din lunile aprilie-mai și până în august sau le putem usca și păstra, folosindu-le la nevoie pentru sănătate.

De ce este atât de special?
Florile de mușețel conțin ulei eteric (0,38-0,81%), glucide, acizi organici, vitamine(B1,C) și minerale (calciu, fosfor, zinc, siliciu, cupru, mangan, fier, etc). Datorită acestor însușiri, ceaiul de mușețel sau infuzia de mușețel sunt foarte des folosite.

Utilizări:
•tratarea stomacului sensibil;
•sindromul intestinelor sensibile;
•ajutor pentru un somn mai lin.

Ceaiul de mușețel – laxativ ușor, antiinflamator și antibacterian
Pentru a prepara infuzia de mușețel, sunt necesare cam două lingurițe de flori de mușețel la o ceașcă de ceai, iar vasul să fie acoperit, pentru ca uleiurile să nu se evapore. Pentru tratarea stomacului este recomandat consumul unei cești în fiecare dimineață înainte de micul dejun pentru o perioadă de două sau trei luni. Potrivit Centrului Național de Biotehnologie, ceaiul de mușețel are rol de relaxant digestiv și poate avea efecte pozitive în cazul mai multor probleme ale tractului gastrointestinal: inclusiv flatulența, indigestia, diareea, anorexia, grețuri și vărsături. Dacă este consumat înainte de mese, are efect tonic pentru apetit.

Sursa: Elle.ro

Distribuie articolul: