Tu ai auzit despre cea mai „murdară” petrecere? Dacă nu, atunci aici o vei descoperi. Așadar, potrivit Digi24 cea mai „murdară” petrecere de pe planetă a revenit în Spania, după doi ani de absență din cauza pandemiei. 

Este vorba despre Tomatina, celebra bătaie cu roşii din oraşul Buniol. 20.000 de oameni s-au adunat în localitatea de lângă Valencia, unde au folosit 130 de tone de roşii pe post de muniţie. Cea mai mare bătaie cu roşii de pe planetă a pornit în 1940, în urma unei lupte cu tomate între câţiva tineri. O altă variantă susţine că festivalul este dedicat patronului spiritual al oraşului, iar primele lupte ar fi plecat de la copiii care aruncau cu roșii în fanfarele din piaţa centrală.

Evenimentul adună în fiecare an tot mai mulți participanți și spectatori – drept dovadă și ediția de acum, care a dublat, practic, populația orășelului.

Istoria acestui festival

Conform theplanetsworld, eestivalul nebun de luptă împotriva alimentelor de la La Tomatina a început în 1945, dar nu se știe de ce. Locuitorii au numeroase teorii, inclusiv povestea populară a locuitorilor nemulțumiți care atacă consilierii orășeni în timpul unei serbări de oraș. Cu toate acestea, ar putea fi atribuită și ceva de la un protest anti-Franco sau pur și simplu o bătălie de distracție între prieteni. Indiferent de modul în care a început, localnicii din Buñol au bucurat atât de mult încât sa repetat an după an, devenind în cele din urmă o sărbătoare recunoscută oficial în 1952.

Festivalul este acum ținut în onoarea sfântului patron al orașului, St Louis Bertrand, și Mare de Déu dels Desemparats (Maica lui Dumnezeu a celor fără apărare).

Este La Tomatina o risipă de mâncare?

Aproximativ 150.000 de roșii sunt folosite în cadrul festivalului La Tomatina din Buñol. Se folosesc roșii super coapte, care sunt cultivate special în Extremadura și Xilxes, Castellón, în scopul de a fi aruncate în timpul festivalului. Această varietate specifică de roșii nu are un gust deosebit de frumos, așa că este mai bine să fie aruncată decât mâncată. Orașul Buñol le cumpără en-gross, foarte ieftin și sunt atât de coapte încât, dacă nu ar fi folosite pentru festival, ar fi fost aruncate la gunoi. Aruncarea lor la gunoi ar fi fost o adevărată risipă de alimente.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

 

Distribuie articolul: