Etichetarea oamenilor în funcție de modul în care se îmbracă este complet greșită. De aceeași părere au fost și cei de la „Terre De Femmes”, o organizație elvețiană care promovează egalitatea de gen.

Alături de studenții școlii Miami Ad din Germania, artista Theresa Wlokka a realizat pentru organizație o serie de imagini care trag un semnal de alarmă asupra modului în care femeile sunt percepute în funcție de stilul vestimentar adoptat.

Compoziția vizuală are menirea de a ne reaminti că o femeie care poartă pantofi cu toc foarte înalt nu trebuie judecată ca fiind promiscuă, la fel cum o doamnă cu încălțăminte joasă nu trebuie considerată plictisitoare sau neîngrijită.

Campania din 2015 a celor de la „Terre De Femmes” a fost creată după ce o studentă din Vancouver a făcut furori pe internet la publicarea unei imagini intitulate „Judecați”. Din poza ei, realizată în 2012, reieșeau părerile oamenilor despre o femeie în funcție de lungimea fustei pe care o poartă.

Și creația ei surprindea picioarele unei femei și apelativele pe care aceasta le primește în funcție de alegerea vestimentară pe care o face – toate inscripționate ca pe un cilindru gradat.

Întrebată de ce crede că fotografia rezonează atât de profund cu milioane de femei din întreaga lume, Rosea Lake a răspuns că: „Este o articulare concisă și atractivă din punct de vedere vizual a ceea ce gândim multe. Cred că suntem pregătite să vorbim despre asprimea cu care suntem judecate. Manifestul meu a fost doar un mic impuls.”

Foto: Shutterstock

Distribuie articolul: