Fiecare femeie însărcinată abia așteaptă să crească bebelușul ca să-l poată simți. Multe mămici intră în panică atunci când li se pare că a trecut destul de mult timp și încă n-au simțit nicio mișcare.

Iată care sunt credințele din popor despre loviturile bebelușului și personalitatea lui și ce spun specialiștii.

  • Se face fotbalist

Mulți părinți spun despre bebelușul lor că se va face fotbalist după ce resimt loviturile intrauterine ale micuțului. Aceste lovituri puternice se simt după săptămâna 35, când bebe este destul de mare și abia dacă mai are loc. Mișcările sunt viguroase și vizibile din exterior.

  • Bebelușul va fi hiperactiv

Sunt bebeluși care se mișcă în burtică încontinuu. Părinții se tem că după ce se va naște, bebelușul va continua așa și poate avea probleme cu hiperactivitatea sau deficitul de atenție. Vestea bună este că mișcările fetale nu sunt deloc un indicator al eventualelor probleme legate de ADD sau ADHD.

  • Bebelușul va fi liniștit

La polul celălalt sunt bebelușii foarte liniștiți, care mișcă, însă nu atât de insistent precum cei de mai sus. De multe ori, mămicii lor intră în panică, dar se gândesc că, cel mai probabil, după naștere, bebelușul va fi foarte liniștit. Dacă bebelușul este liniștit în burtică, asta nu înseamnă că va fi la fel și în viața extrauterină. Iar dacă se întâmplă așa, este doar o coincidență.

  • Se face gimnast

Unii bebeluși sunt atât de activi, încât mămicii lor ar pune pariu că fac flicflacuri. Drept pentru care le prevăd o carieră strălucită în gimnastică. În realitate, însă, bebelușul încearcă doar să-și găsească o poziție în care să stea liniștit.

  • Se face jongler

Sunt bebeluși care par că dansează și fac tumbe. Mămicii îi văd adevărați jongleri. Numai că atunci când și tăticii vor să-l simtă, aceștia stau nemișcați. Cum ridică mâna, cum bebelușii încep să “danseze” din nou. Desi poate fi frustrant pentru tătici, n-ar trebui să o ia personal.

Distribuie articolul: