Două spectacole absolut deosebite ne-a pregătit săptămâna aceasta Teatrul Național Satiricus „I.L.Caragiale”. Sunt online – deci le poți vedea de acasă cu toată familia, iar cel mai important – sunt gratuite, fără bilet de acces.

23.05.2020 ȚARA ASTA A UITAT DE NOI de Constantin CHEIANU, difuzat #ONLINE pe pagina oficială de Facebook a Teatrului

„Spectacol montat după o piesă de Constantin Cheianu intitulată sugestiv Ţara asta a uitat de noi, abordează o temă deosebit de dureroasă pentru noi, locuitorii Republicii Moldova, care am trăit aievea momentele istorice tragice ale conflictului militar de la Nistru, din anul 1992. Acest război a developat ca o foaie de turnesol mizeria guvernanţilor noştri strânşi în chingi şi hă(r)ţuiţi de păpuşarii lor de la Moscova. Am văzut trădarea unor aşa-zişi lideri politici, dar şi eroismul de care au dat dovadă eroii acestui neam, apărători ai vetrelor străbune. În spectacol şi-au găsit reflectare pagini emoţionante ale luptei şi sacrificiului unor combatanţi, ale umilinţelor la care au fost supuşi de către autorităţi în situaţia lor de veterani de război, oameni vulnerabili, rămaşi mai toţi fără de căpătâi. Dar şi sfânta revoltă a acestor eroi, care prin unire şi mobilizare exemplară au ştiut să reziste împotriva regimului inuman.”

24.05.2020 MOLIERE de Mihail BULGAKOV, difuzat #ONLINE pe pagina oficială de Facebook a Teatrului

„Dizgraţia regală şi cabala neagră – aceste două umbre uriaşe îl urmăresc pe Moliere, aducându-i, în cele din urmă, peirea. Celebra lui trupă, care îşi avea sediul la Palais-Royal, e condamnată la o dispariţie lentă. Privitorul, şi el, îşi vede micimea în faţa acelui mecanism statal implacabil, ce nimiceşte minţi ilustre şi mutilează sensibilităţi neordinare. Procedeul scenografic, prin care spectatorii se identifică cu nişte ţinte dintr-un tir infernal, reprezintă una din sursele de sugestivitate, de inventivitate ale reprezentaţiei dinamizate de momentele dansante, dar bazate, înainte de toate, pe cuvânt.”

„Spectacolele sunt realizate de Sandu GRECU.
Vizionarea spectacolelor difuzate online, pe pagina oficială de Facebook a teatrului, este gratuită. Teatrul Național Satiricus nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.
MAI MULT TEATRU, MAI MULTE SPECTACOLE BUNE ACASĂ, VENIM NOI LA VOI
Aveți grijă de voi și de ai voștri!”, ne scriu cei de la SATIRICUS.