Sprâncenele perfect definite îţi schimbă total fizionomia, iar sprâncenele pensate greșit pot distruge total fizionomia și de aceea este extrem important să ai grijă de ele. Naturalețea este la modă, iar sprâncenele subțiri și desenate cu creionul nu mai sunt în trend. 

Un alt secret este că forma adecvată a sprâncenelor te ajută să estompezi şi să corectezi unele defecte sau trăsături care nu îţi doreşti să iasă în evidenţă. De exemplu, dacă ai ochii mici, este indicat să eviţi sprâncele prea groase. De asemenea, formele lungi, arcuite şi nu foarte apropiate se recomandă pentru a distrage atenţia de la un nas mai pronunţat.

Elena Mukievits este specialista care lucrează de câțiva ani în acest domeniu și ne-a spus câteva secrete pentru o privire cuceritoare.

Făcând acest lucru de ceva timp cu siguranță atunci când mergi pe stradă nu ai cum să nu observi sprâncenele femeielor și să nu le analizezi? Spune-mi cum sunt femeile de la noi, știu să își penseze corect sprâncenele sau care sunt cele mai fregvente greșeli pe care le observi?

„Femeile din Moldova cu siguranță s-au poziționat printre cele mai frumoase femei din lume, anume pentru gustul său estetic și grija față de propria imagine. De când am început să lucrez cu sprâncenele, involuntar observ și analizez sprâncenele fetelor oriunde merg: pe stradă,  în magazine, chiar și în transportul public. Partea pozitivă este că toate femeile tind să pună accent pe sprâncene, iar cea negativă că unele depun prea multă sârguință. Este greu să nu observi o sprânceană întunecată (deseori cu mult mai întunecată) decât culoarea firului, fiind vopsită excesiv cu efect de „marker”. Naturalețea lipsește.”

S-au inventat o mulțime de tehnici de pensare și vopsire a sprâncenelor, care este tehnica prin care lucrezi tu și de ce?

„Consider că nu există nici o tehnică de pensare mai bună, decât cea care nu traumează firul și rădăcina acestuia. Cea mai corectă ar fi pensarea în direcția creșterii firului. Nu totdeauna aveți posibilitatea, dorința sau încrederea să mergeți la cineva pentru o procedură de modelare. În condiții casnice recomand inițial să fie machiate sprâncenele, așa cum o faceți în fiecare zi cu creion sau fard. Asigurați- vă că sprâncenele sunt identice și doar apoi pensați acele fire care nu se înscriu în formă desenată. Nu uitați să vă conduceți după forma naturală a sprâncenei.”

Atunci când vrem să ne vopsim sprâncenele cum ne alegem culoare potrivită? Trebuie să fie aceiași nuanță ca și podoaba capilară?

„Culoarea și intensitatea colorării se aleg individual în dependență de mai mulți factori: culoarea firului de sprânceană, culoarea podoabei capilare, intensitatea machiajului și efectul dorit. De regulă celor blonde li se recomandă vopsirea cu 1-2 tonuri mai întunecate, decât culoarea podoabei, iar brunetelor cu 1-2 tonuri mai deschise. Respectiv dacă aveți o podoabă neagră, niciodată nu vopsiți sprâncenele cu negru. În general, indiferent de culoarea firului, optați pentru culori neutre, fără nuanțe de roșu.”

Ce să nu faci niciodată sprâncenelor tale?

„Să nu faci ceea ce nu vei putea corecta. Adică să nu pensezi prea mult, dacă nu ești sigură că o faci corect. O sprânceană bogată și un pic dezordonată e mai bine, decât lipsa ei. La fel frezatul permanent a sprâncenei duce la creșterea unui fir aspru, ceea ce nu arată deloc bine.”

Este adevărat că uleiul de ricin ajută sprâncenele să crească mai rapid și firele să fie mai dese sau e doar un mit?

„Uleiul de ricin într-adevăr poate face minuni, însă nu se potrivește pentru toți. Pentru creștere/îngrijire recomand să fie combinat cu vitamina E și sucul de aloe.”

Distribuie articolul: