În perioada sărbătorilor de iarnă, mulți dintre noi își planifică o vacanță undeva la mare sau munte. Deși, unii din noi suntem deja familiarizați cu vacanțele și credem că știm ce avem de pus în bagajul de călătorie, oricum, trebuie să fim atenți la detalii și să luăm în considerare sfaturile care vin oricum de la cineva.

Astfel, vă recomandăm următoarele sfaturi, bine de luat în considerare atunci când mergem în călătorie.

Medicamente

Da, medicamente. În cazul în care știi că ai o problemă de sănătate, e bine să fii pe fază. Chiar dacă în orașul în care mergi sunt farmacii, până ajungi la farmacie, tot mai bine e să fii pregătit de acasă, inclusiv pentru situații imprevizibile. În cazul în care hotelul la care te cazezi are o piscină, s-ar putea să te doară spatele, organismul nefiind obișnuit cu asta. Iar un plasture antireumatic cu efect de încălzire ar fi bune. Or, pastile pentru digestie, alergii, inimă.

Încărcător de rezervă pentru telefon și tabletă

Da, ai citit bine! Deși ai încredere în încărcătorul tău pentru telefon or tabletă, asta nu înseamnă că ar putea să nu se defecteze chair în prima zi de vacanță. De asta ar fi bine să ai un încărcător de rezervă, chiar dacă în grupul tău de prieteni, o să fie amabili cu tine, oferindu-ți încărcătorul lor. O să te simți incomod să tot ceri de la ei încărcătoarele la telefon or tabletă. Or o baterie externă foarte bună, ar fi o soluție bună pentru călătoria ta de vis.

Și da, o tabletă poate fi utilă și pentru tine, chiar dacă în camera de hotel este TV, or copiii au deja una a lor.

Umbrelă

Da, ai citit bine și de data asta. Deși în perioada asta de timp, e normal să ningă, din cauza schimăbrilor climatice, te poți pomeni că plouă. Iar dacă vei dori să ieși în oraș, chiar și pe un traseu mai scurt, o umbrelă o să îți fie de folos. Mai ales dacă nu plouă tare.

Zi ploioasă în Podgorica, Muntenegru, 27.12.2022

Bani de buzunar

Când mergi în călătorie, banii ar trebui să fie la îndemâna noastră oricum. Dar, nu toți din noi, ne permitem să luăm foarte mulți bani. Din acest motiv, e bine să fii pregătit de acasă cu strictul necesar, pentru că atunci când ajungi la destinație, vei dori să-ți cumperi ceva local. Iar cheltuieli imprevizibile oricum apar. Chiar și o sticlă cu apă, e o cheltuială. Și din acest motiv, banalele medicamente, or încărcătorul de rezervă, poate să te scutească de niște cheltuieli în plus. Chiar și dacă îți cumperi ceva de acasă, ceea ce pare minor, or nesemnificativ, gândește-te în perspectivă: lucrurile astea sunt practice și de durată oricum.

Ghidul local

Da, internetul e mare și găsești orice informație. Google maps, de asemenea este foarte dezvoltat în lume. Dar, nu întotdeauna poți să iei o cartelă locală cu mult internet. Dar tot o să îți fie mai simplu și ușor dacă vei avea un ghid local care să te ghideze 2-3 zile prin oraș, arătându-ți obiectivele turistice din orașul pe care îl vizitezi. Din încercarea de a economisi 20-30 de euro pt cele 2 zile, poți rata obiective turisitice importante, localuri cu bucătărie specifică tradițională or alte informații importante. Până la urmă, doar nu vei merge în fiecare an în același oraș, nu-i așa?

 

Cunoașterea limbii engleze

Limba engleză e limba de comunicare la nivel internațional. Cunoașterea limbii engleze, dar și a alteia, e de bun augur, atunci când mergi într-o călătorie. Dar chiar și în interes e afaceri. Așa că… buna cunoaștere a unei limbi te va ajuta să comunici cu lumea, și să împărtășești emoții, gânduri, experiențe etc. Iar comunicarea cu localnicii te va ajuta să-i cunoști, dar și tu să poți să le vorbești despre tine și țara ta.